Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CR aprova mesures històriques per a la producció a la DO Cava

El Ple de la DO Cava ha aprovat avui, en una sessió telemàtica, una sèrie de mesures de gran importància amb les quals fer front als excedents de vi base i raïm que tensen el mercat.

Les mesures també volen donar resposta a les dificultats addicionals que suposen per al sector els greus efectes originats per la pandèmia COVID-19. Com es recordarà, el Consell Regulador de la DO Cava ja havia adoptat diversos
paquets de mesures encaminades a mitigar els efectes del coronavirus al sector. Mai anteriorment s’havien adoptat unes restriccions productives tant a la baixa. Restriccions que redueixen a 10.000 kilos de raïm per hectàrea, els 12.000 kilos habituals, que podran ser collits per la DO Cava la pròxima verema. Les noves normes aniran acompanyades d’un increment del nombre de verificadors per al control a peu de vinya, així com en bodega, amb el fi de donar la màxima garantia al consumidor. El president de la DO Cava, Javier Pagés, afirma que “perseguim contribuir a mitigar la situació de gran desequilibri entre l’oferta i la demanda”. Afegeix, a més, que “l’obligació és intentar revertir la situació, ja que seria irresponsable continuar incrementant la producció, el que contribuiria, encara més, a ensar a la baixa els preus del raïm i dels vins base Cava”. D’una altra banda, s’espera la convocatòria d’un nou ple, abans de l’arribada de les vacances d’estiu, de forma presencial, en el que aprovar la nova zonificació i segmentació de la DO Cava, uns esperats canvis normatius que no serien efectius fins a la verema del 2021.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: