Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El comerç de la vila comença la venda amb cita prèvia amb molts dubtes sobre el futur

La progressiva però lenta tornada a l’activitat dels comerços de la vila inclosos en les normes de la fase 0 del desconfinament s’està vivint de forma incerta en la major part d’establiments. Durant el dissabte, l’activitat va viure un repunt puntual, però avui el ritme de vendes i de presència de clients en els diferents [...]

La progressiva però lenta tornada a l’activitat dels comerços de la vila inclosos en les normes de la fase 0 del desconfinament s’està vivint de forma incerta en la major part d’establiments. Durant el dissabte, l’activitat va viure un repunt puntual, però avui el ritme de vendes i de presència de clients en els diferents locals ha estat molt més moderada.

Tots els comerços que poden obrir tenen un cartell a la porta on recorden el procediment per demanar la cita prèvia i han col.locat els corresponents elements de desinfecció a les respectives entrades. Mascaretes, gel hidroalcohòlic i guants són i seran, a partir d’ara, elements tan habituals com qualsevol altre producte.

Una dels establiments que ja ha obert les seves portes i ofereix serveis amb cita prèvia és un de vestits de festa del carrer Sant Joan. La seva propietària, Mar Melero, reconeix que el sector encara una nova època en la que s’haurà de reinventar per tractar de sobreviure

En el cas d’aquesta botiga de roba les condicions per la reobertura són molt exigents. A més de la cita prèvia, s’han de mantenir en bones condicions higièniques i de seguretat els canviadors i la roba que s’ha fet servir per a provar també ha de passar un procés de desinfecció de 48 hores abans de tornar-se a posar a la venda. En el cas de la botiga vilafranquina s’ha tirat d’imaginació i de recerca de recursos alternatius per tractar de garantir tot aquest procés de desinfecció i en la mesura del possible accelerar-lo. Es per això que han adquirit una planxa especial per a la desinfecció.

Amb precaucions i noves mesures de seguretat que es convertiran en un fet habitual en el futur més immediat, el conjunt d’establiments comercials de la vila encaren un futur incert però amb l’esperança de poder recuperar un cert grau de normalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: