Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Jordà insisteix al Ministre sobre l’aprovació de mesures per fer front a la crisi del cava

Jordà insisteix al Ministre sobre l’aprovació de mesures per fer front a la crisi del cava

El tancament d’hotels i restaurants agreuja el problema que arrossega el sector a causa de l’excedent de raïm i de vi base per a cava, i fa necessari emprendre mesures destinades a reduir els estocs.

La consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, ha insistit davant el Ministre d’Agricultura, Luis Planas, sobre l’aprovació de mesures que puguin ajudar el sector del cava a fer front a la crisi que viu actualment.
El tancament del canal HORECA a causa de l’aturada d’hotels i restaurants està impactant fortament al sector vitivinícola i molts cellers, sobretot de petita i mitjana dimensió. Encara que una part de les vendes s’han pogut derivar cap al canal Alimentació, això no supleix la disminució produïda en l’altre canal.
A més, la crisi sanitària ha agreujat el problema d’excedent de raïm i de vi base per a cava, i fa encara més necessari emprendre algunes mesures per reduir els estocs i reequilibrar l’oferta i la demanda.
Davant d’aquesta situació, i atès que l’autoritat competent de la DO Cava és el Ministeri d’Agricultura, la consellera Teresa Jordà va demanar dimecres en la reunió del Consell Consultiu d’Agricultura, en què va participar el Ministre, diverses mesures en aquest sentit. Entre d’altres va proposar la destil·lació subvencionada, l’allargament de terminis de replantació de vinya,subvencionar la desqualificació de vi base cava i la promoció del cava.
S’espera que en els pròxims dies el Ministeri doni resposta en relació amb la posada en marxa d’aquestes mesures.
Paral·lelament, el Departament d’Agricultura està treballant amb el Consell Regulador de la DO Cava i representants del sector, per posar en marxa altres mesures, que s’han anat plantejant en les darreres cimeres, i que poden, també, contribuir a reduir l’oferta excessiva de raïm i de vi base per al cava.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: