Dissabte, 15 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les llibreries afronten amb incertesa l’ajornament de la diada de Sant Jordi

A La Cultural Llibreria, situada al carrer Sant Joan de Vilafranca, han tancat seguint les recomanacions de les autoritats.

Els membres de l’equip que la gestiona només hi van de forma puntual a fer gestions ineludibles i amb la persiana abaixada.
Quim Jubert explica que un cessament de l’activitat a la llibreria és complicat en qualsevol cas però ho és més encara a un mes de la diada de Sant Jordi, que, a més, ha estat ajornada. Jubert recorda que un 20% de la facturació anual ve de les vendes de Sant Jordi. L’escenari actual, però, és d’una «incertesa absoluta».

Des de la llibreria recorden que el comerç al detall no només pateix l’aturada de l’activitat, sinó també la competència ferotge de la venda per internet, que continua.

Des d’aquesta llibreria vilafranquina també apunten que el seu sector ja viu en una situació de «crisi crònica» i que en la recuperació de l’activitat després de la crisi del coronavirus caldrà un esforç col·lectiu.

A La Cultural han optat per tancar i demanar a la seva clientela que es quedi a casa i que aprofiti, si pot, per llegir. No han plantejat cap tipus de servei a domicili perquè creuen que «no s’ha de posar en risc a ningú».

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: