Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

SOS Penedès denuncia polítiques territorials obsoletes, exemplificades en el carrer del Comerç

Critiquen que la planificació que planteja el Departament de Territori i Sostenibilitat o l’Ajuntament de Vilafranca xoca amb els conceptes que vol defensar des del Pla Territorial del Penedès.

La Plataforma SOS Penedès ha volgut expressar el seu malestar i la seva preocupació per el que ha qualificat d’urbanisme expansiu i polítiques territorials obsoletes que s’estan impulsant tant des de la Generalitat com des d’alguns ajuntaments del mateix territori i que consideren són contràries a les necessitats de la ciutadania i no tenen en compte tampoc la situació d’emergència climàtica i les diferències socials.
En aquest sentit, Pau Batlle apuntava que el Pla Territorial del Penedès s’ha presentat com a una eina de planificació i desenvolupament urbanístic que vol ser modèlica; però que per contra les actuacions que promou i impulsa el Departament de Territori i Sostenibilitat al mateix Penedès hi van en contra. Des de SOS Penedès es demana que d’una vegada per totes s’obri la participació ciutadana en els grans temes de planificació del territori, i que es tingui en compte el que s’hi diu. Un exemple, deia Pau Batlle, és la recent aprovació del pla del carrer del Comerç a Vilafranca, que ha lamentat no contempli una nova estació de trens de llarg recorregut en aquest espai, i es limiti a ser un mer estudi d’especulació urbanística.
Des del seu punt de vista, ni Generalitat ni Ajuntament de Vilafranca estan enfocant bé el tema i demana que s’aturi per replantejar-lo amb uns altres objectius.
Sobre aquesta qüestió, Josep Ollé en nom de la plataforma Obrim el Molí, apuntava que les darreres decisions que s’han pres són una mostra de la desorientació tant de l’Ajuntament com del Delegat de la Vegueria respecte al model territorial penedesenc.
Un altre exemple era la redacció del polígon logístic de Can Vies Sant Marçal, que malgrat l’oposició mostrada per gran part del territori compta amb partides previstes en els pressupostos de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: