Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple aprova per unanimitat una moció pel dret a morir dignament

El ple del mes de febrer a l’Ajuntament de Vilafranca va aprovar per unanimitat una moció pel dret a morir dignament i una altra per la millora del transport públic.

ERC hi presentava una moció per a la millora del transport en tren i bus al Penedès. Després de diverses apreciacions i afegits dels grups municipals com la millora del servei de bus nocturn o una connexió més eficient amb Tarragona, la moció va ser aprovada per unanimitat.

D’altra banda, JxV, PSC, ERC, CUP, VeC i C’s presentaven al ple una moció de suport al dret a morir dignament. En aquest punt va intervenir la presidenta de l’associació ‘Dret a morir dignament’ Isabel Alonso, qui va explicar que l’objectiu de l’entitat i la moció és respectar la llibertat de les persones fins l’últim moment de la vida.

Alonso va agrair que es presentés la moció i el suport de tots els grups polítics presents al consistori. L’aprovació d’aquesta moció va arrencar els aplaudiments de la sala.

Tornant a qüestions relacionades amb la mobilitat, Junts per Vilafranca presentava al ple una moció demanant un baixador d’alta velocitat al Penedès que va generar força debat. La presentació d’aquest punt també va comptar amb una intervenció externa, concretament de la representant de SOS Penedès Núria Pérez.

La plataforma demanava deixar aparcada la moció perquè, tot i voler una millora transport públic, no s’haurien d’obrir les portes a “un model de creixement i mobilitat obsolet”.

Després d’un llarg debat, la moció va quedar aprovada amb els vots a favor de JxV, PSC i C’s; les abstencions d’ERC i VeC i els vots en contra la CUP.

Ciutadans, per la seva banda, va presentar al ple una moció per reprovar i demanar la dimissió del Síndic de Greuges Rafael Ribó. La moció no va prosperar en comptar només amb el vot favorable del regidor Eladio García i els vots en contra de la resta del consistori. El mateix grup va proposar que l’ajuntament implementi formació sanitària especial per a la Policia Local. La moció no va prosperar.

La moció per l’equitat de les activitats extraescolars presentada pel grup de VeC tampoc va prosperar pel vot contrari de JxV i PSC. En aquest punt, la regidora d’Educació Txell Montserrat va explicar totes les accions que es fan des del servei municipal per millorar l’equitat entre l’alumnat de la vila.

Els comuns també van presentar una moció per manifestar el suport del consistori al projecte de nou decret d’admissió als centres escolars que només va obtenir el suport d’ERC, mentre que el PSC i la CUP es van abstenir, JxV hi va votar en contra i C’s no va participar a la votació.

Finalment, es va acceptar una moció d’urgència presentada per ERC en motiu del 8 de març, dia internacional de les dones, per aplicar la perspectiva de gènere a les polítiques municipals que va ser aprovada per unanimitat.

El ple també va donar compte del nomenament d’Èrica Tarifa com a nova cap de comunicació de l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: