Dissabte, 22 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum suma la xifra més alta de visitants dels darrers vint anys

36.507 persones han visitat el Vinseum durant l’any 2019. La xifra és la més alta dels darrers vint anys.

L’augment de públic s’ha donat en les exposicions temporals, així com en la resta d’activitats culturals que s’han fet al museu. Pel que fa a l’exposició permanent, registra la segona millor dada des de la seva inauguració, l’any 2012, apropant-se als 10.000 visitants, un 24% dels quals són escolars.

De totes les visites del 2019, el públic escolar representa el 16% i consolida el seu creixement.
Les dades han estat presentades aquest dimarts al matí en una roda de premsa.

L’origen dels visitants es manté respecte l’any anterior. El públic català és el majoritari amb un 76%, 35 del Penedès i 41% de la resta de Catalunya. El percentatge de visitants estrangers és d’un 19%.

Pel que fa a l’acció cultural prevista pel 2020, el Vinseum organitzarà tres exposicions a més de l’actual, ‘Cartografies’, que es pot visitar fins al 22 de març. La primera, del 3 d’abril al 21 de juny, serà ‘Bacus, les màscares del déu’, produïda pel Museu de Badalona. La segona, del 22 d’agost al 18 d’octubre, serà la instal·lació d’Eulàlia Valldosera ‘Somunsolcos’, que el Vinseum incorpora al seu fons.

Finalment, de l’11 de desembre del 2020 al 28 de març del 2021, està prevista l’exposició ‘Quan la vida entra a l’escola. La tècnica Freinet al Penedès (1934 – 1937)’.

Vinseum tornarà a ser la seu principal d’esdeveniments destacats com el Vilapensa, el Dia Internacional dels Museus i el Most Festival, que enguany arribarà a la seva desena edició. També es mantenen les múltiples visites guiades i teatralitzades i altres activitats culturals com el cicle #llibresdevi i les tertúlies literàries a la terrassa. Pel que fa als tastos de vins, es tanca el cicle Biblioteques amb DO després de vuit anys, i es faran els anomenats ‘Tastos de terrer’, s’impulsaran tastos temàtics i tastos còmplices amb altres entitats que promouen la cultura del vi.

Efemèrides

22 de juny
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: