Diumenge, 26 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum presenta una tria de peces del seu fons cartogràfic a l’exposició ‘Cartografies’

L’exposició s’inaugura aquest divendres a les vuit del vespre i es podrà visitar fins al 22 de març.

Durant aquestes setmanes hi haurà diverses activitats paral·leles per aprofundir en el seu contingut i aportar-hi noves visions.

‘Cartografies’ és una producció del Vinseum que compta amb el suport de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i l’assessorament científic de Carme Montaner. L’objectiu de la mostra és reflexionar sobre la importància de la cartografia al llarg de la història i fer visible la col·lecció «més amagada» del museu.

L’exposició estarà estructurada en quatre àmbits: mapes antics, anatomies de Vilafranca, cartografia del vi i mapes de treball del museu.

Al voltant de ‘Cartografies’ s’han organitzat set activitats paral·leles que arrencaran el cap de setmana del 28 i 29 de desembre amb els tallers ‘Els secrets d’un mapa’.

També hi haurà visites guiades, tant per a escoles com per a grups; dues activitats de l’Amics en ruta, que duran els participants al museu d’Història de Catalunya i a l’Institut Cartogràfic i Geològic; la conferència de l’historiador i cartògraf Víctor Hurtado ‘Per a què serveixen els mapes?’; i una xerrada oberta amb l’arquitecta Itziar González, fundadora de l’Institut Cartogràfic de la Revolta, que sota el títol ‘Cartografiem-nos’ servirà per cloure l’exposició el 22 de març.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca Ricard Rafecas ha destacat durant la roda de premsa de presentació de ‘Cartografies’ les diverses col·laboracions amb les que compta l’exposició, entre les quals les del geògraf Josep Ferret o l’ex director de la DO Penedès Josep Ribas.

L’exposició s’ha produït amb materials 100% reciclables i seguint criteris de respecte al medi ambient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: