Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Veïns i Ajuntament de Pacs contraris a la instal·lació d’una planta asfàltica a Cales de Pachs

Els veïns han creat la plataforma ‘El Penedès diu no a la instal·lació d’una planta asfàltica a Pacs’; i des de l’ajuntament l’alcaldessa afirma que des del primer moment van mostrar el seu rebuig.

Aquesta setmana veïns de Pacs del Penedès s’han començat a mobilitzar per tal de mostrar el seu rebuig al projecte d’instal·lació d’una planta asfàltica al municipi, concretament dins de l’espai que actualment ocupa l’empresa Cales de Pachs.
Des de la recentment constituïda plataforma «El Penedès diu no a la instal·lació d’una planta asfàltica a Pacs», s’han mobilitzat en menys d’una setmana des de que l’Ajuntament els va informar del projecte per tal d’aconseguir informació i iniciar un procés per recollir signatures que mostrin l’oposició tant dels veïns del municipi com també dels municipis propers a aquest projecte. Des de la Plataforma, Francesc Ferrer apuntava que una planta de fabricació d’aglomerat asfàltic a la cantera de Cales de Pachs és totalment incompatible amb el projecte ambiental i de preservació del territori que s’impulsa i es defensa des del Penedès.
Des de la Plataforma al·leguen que l’emplaçament es troba a 320 metres de Les Cabanyes, 920 metres de Pacs i 1.200 metres de Vilafranca, amb la qual cosa la seva afectació sobre aquests nuclis urbans serà important.
Consideren també que el projecte presentat no disposa d’estudi ambiental específic, i han pogut constatar que hi ha estudis científics que posen de manifests l’impacte negatiu sobre la salut i el medi ambient dels gasos que emeten a l’atmosfera les plantes de producció d’aglomerat asfàltic; a banda que hi haurà un augment important de trànsit de camions respecte la situació actual.
Tot i que inicialment la plataforma s’ha impulsat a Pacs, aquest mateix vespre de dilluns es fa una reunió a Les Cabanyes per tal de consensuar accions de cara a mirar d’aturar aquest projecte.
En aquest sentit, l’alcaldessa de Pacs, Montse Mascaró, remarcava que el posicionament del consistori és clarament contrari a la ubicació d’aquesta planta al municipi. Tot i que havien d’admetre a tràmit la sol·licitud, explica que des del primer moment ja van manifestar als interessats la seva negativa. I ara espera que amb el suport també de la resta de municipis de la comarca i del mateix Consell Comarcal, el projecte s’aturi.
La propera setmana l’alcaldessa te prevista una reunió a la Generalitat per tal de presentar el seu posicionament contrari al projecte. Tot i que la intenció és que en aquesta reunió a Barcelona ja es puguin presentar signatures contràries a aquest projecte, des de la Plataforma continuaran en les properes setmanes recollint signatures, tant presencialment al mateix ajuntament i en diferents establiments del municipi, com en diferents punts de municipis de la comarca.
També a través de la plataforma Change.org amb el nom de El Penedès diu no a la instal·lació d’una planta asfàltica a Pacs es podrà continuar signant en les properes setmanes per mostrar el rebuig al projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: