Divendres, 24 de Gener de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

400.000 catalans estan afectats per una malaltia minoritària

El Pilar de 8, com cada any, ha organitzat una xerrada sobre les malalties de les que tracta enguany la Marató de TV3

Amb motiu de la Marató de TV3, l’associació de jubilats, jubilades i mestresses de casa El Pilar de 8 oferia una conferència sobre les malalties minoritàries. Tal i com explicava la nova presidenta de l’entitat, Eulàlia Gabarró, des de fa 5 anys col·laboren amb la Marató de TV3 programant xerrades i fins i tot en moltes ocasions han estat presents al plató de Televisió de Catalunya el mateix dia que s’emet el programa.
Enguany la temàtica són les malalties minoritàries i l’encarregada d’oferir la xerrada d’aquest dimecres a la tarda a l’Escorxador de Vilafranca era l’infermera Àfrica Forte. Forte explicava que les malalties minoritàries ho són perquè afecten només 5 de cada 10.000 habitants.
El problema, però, és que hi ha entre 7000 i 8000 malalties minoritàries i quan es fa una valoració en conjunt de totes les persones afectades les xifres són altes: 400.000 afectats a Catalunya, 3 milions a Espanya i 30 milions a Europa. L’infermera Forte també detallava algunes de les característiques d’aquest tipus de malalties. Són malalties greus, cròniques i progressives.
Algunes de les malalties considerades com a minoritàries són la fibrosis quística, la fenilcetonuria o l’hipotiroidisme congènit, entre moltíssimes altres. És important seguir investigant perquè cada vegada es puguin diagnosticar abans les malalties i avançar en la possibilitat de tractament per a millorar la qualitat de vida dels malalts.
La Marató de TV3 tindrà lloc el proper 15 de desembre.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu

Penedès Televisió

18:30
Diàlegs amb l'alcalde
Pere Regull, entrevistat per Josep M. Soler
19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país
20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: