Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

11 joves migrats sols aconsegueixen feina a 7 empreses vitivinícoles de l’Alt Penedès

11 joves, d’entre 17 i 20 anys migrats sols tutelats i extutelats, han aconseguit feina a 7 empreses de l’Alt Penedès després de fer el curs d’Auxiliar de Viticultor en el marc del programa Incorpora.

Onze joves, d’entre 17 i 20 anys migrats sols tutelats i extutelats, han aconseguit feina a set empreses de l’Alt Penedès després de fer el curs d’Auxiliar de Viticultor en el marc del programa Incorpora Jove de La Caixa, gestionat per la Fundació Mercè Fontanilles.

Aquesta formació a mida, que ha estat dissenyada per la fundació en col·laboració amb l’Associació de Viticultors del Penedès i l’escola de poda Innovi, ha facilitat que aquests joves s’hagin format en les tasques de poda de la vinya seguint un complet itinerari de 250 hores de formació teòrica, pràctica i de competències transversals.

Ara, els joves comencen a treballar en set empreses vitivinícoles de la comarca, entre les quals hi ha, per exemple, Gramona, Sumarroca i Mas Tinell.

La tècnica d’orientació de la Fundació Mercè Fontanilles Marta Galimany explica que l’experiència ha estat un èxit, ja que 11 dels 13 joves que s’han format han obtingut un lloc de treball.

El Mohamed té ara 19 anys. Va marxar del Marroc fa dos anys i va arribar a Espanya en pastera. Després d’un llarg periple va ser acollit en un centre de menors a Manresa.

Per la seva part, el director tècnic de l’escola de poda d’Innovi i enòleg i responsable d’I+D de Gramona, Roc Gramona, expressa la seva satisfacció doble després d’implicar-se a fons en el projecte.

Des del programa Incorpora Jove de l’obra social de La Caixa, Mireia Ingelmo, parla de la implicació de les empreses.

Divendres passat es va fer un acte de cloenda de la formació a les caves Gramona de Sant Sadurní.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: