Divendres, 24 de Gener de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’IEP presenta dissabte a La Llacuna els treballs de recerca sobre la Missa de Pastors

L’IEP presenta dissabte a La Llacuna els treballs de recerca sobre la Missa de Pastors

L’any passat es van fer els treballs de recerca al voltant d’aquesta tradició i els resultats s’han publicat en una fitxa al web que recull el patrimoni immaterial de Catalunya.

En el marc dels actes programats de la Fira de Sant Andreu de la Llacuna i la 40a Matança del porc, el dissabte 30 de novembre, a les 7 de la tarda, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la Llacuna es presentarà la recerca sobre la Missa de Pastors realitzada per Xavier Bayer.
Aquesta presentació forma part del programa Cultura Viva del Departament de Cultura de la Generalitat que té com objectiu comunicar els resultats de les recerques científiques sobre temes etnològics que es fan a Catalunya i retornar així a les comunitats que han estat objecte d’estudi els coneixements que elles mateixes han contribuït a crear. Aquesta presentació està organitzada per l’Institut d’Estudis Penedesencs amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Llacuna, del Centre d’Estudis Llacunencs, del Cor Parroquial de Santa Maria de la Llacuna i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat entre altres entitats.
Es tracta d’una missa que el compositor i organista Antoni Vaqué va escriure cap a l’any 1860. Es canta en llatí i s’inspira en les antigues llibertats d’orgue nadalenques, molt habituals als segles XVIII i XIX. La interpretació musical de la missa va a càrrec del Cor Parroquial de la Llacuna, format per una vintena de membres, amb l’acompanyament d’orgue. La Llacuna és possiblement l’únic lloc del país que ha mantingut la tradició de cantar una missa pastoril hereva de les trobades que els pastors feien dins de l’església.

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu

Penedès Televisió

18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana
18:30
Diàlegs amb l'alcalde
Pere Regull, entrevistat per Josep M. Soler
19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: