Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 1a jornada sobre patrimoni industrial organitzada per ERC posa en valor el carrer del Comerç

Aquest dissabte es va realitzar al local dels Falcons de Vilafranca la primera sessió de la jornada sobre patrimoni industrial del vi organitzada per Esquerra Republicana.

Comptava amb la participació dels historiadors Raimon Soler i Josep M Feliu i de l’experta en patrimoni cultural Montse Julià.
Raimon Soler va destacar que Vilafranca va esdevenir als anys 20 i 30 del segle XX el segon nucli exportador de vins de Catalunya. Els magatzems estaven situats, en la seva major part, al carrer Comerç i al Barri del Molí d’en Rovira.
Soler remarca que “la Catalunya actual, com a motor econòmic d’Espanya, no la podríem entendre sense l’aiguardent ni el vi”.
Per la seva banda la historiadora i experta en patrimoni cultural Montse Julià va oferir una ponència sobre el patrimoni entès com l’herència i la memòria d’una societat.
Va remarcar el caràcter únic del patrimoni industrial del barri.
Va destacar la importància de què en aquells barris on hi ha patrimoni industrial, com el Molí d’en Rovira, es combini amb diferents usos i serveis.
La jornada va finalitzar amb una visita pel carrer Comerç a càrrec de l’historiador Josep Maria Feliu, que va explicar anècdotes i curiositats sobre algunes de les naus històriques d’aquest carrer de Vilafranca.
La segona sessió de la jornada serà aquest divendres a dos quarts de set de la tarda i també tindrà lloc al local dels Falcons. La jornada es titula “Repensem el Barri del Vi. Arquitectura, cultura, nous espais i participació ciutadana”. Estarà enfocada en com s’encaixa aquest patrimoni a la ciutat i quines accions s’han dut a terme per preservar-los i dinamitzar-los amb exemples d’altres ciutats i espais com el Barri del Rec d’Igualada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: