Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gairebé una desena de joves participa en la segona edició del Campus Brot

Els joves han visionat nombrosos curtmetratges fins a elaborar una programació de cinc que es projectaran el dia 16 de novembre.

Durant tot el passat cap de setmana, s’ha celebrat la segona edició del Campus Brot dedicat als més joves. Divendres a la tarda començava aquest esdeveniment a l’Alberg Municipal de Vilafranca amb una benvinguda i una explicació de les dinàmiques de l’activitat. Al capdavant del campus està el projecte Reetina, una associació de pedagogia audiovisual i festival adreçat al públic jove. Fa dos anys des de Reetina van rebre l’encàrrec per part del most Festival de fer una proposta amb l’objectiu d’atraure els joves però també amb una part important de formació. Al Campus Brot han participat 7 joves d’entre 14 i 21 anys i la seva activitat ha consistit en visionar diferents curtmetratges i analitzar-los per acabar confeccionant una programació de 5 curts que es projectaran el proper cap de setmana. Tal i com explica la Maria Castellví de Reetina, el projecte és important perquè es reflexiona sobre feines molt invisibles dins la indústria del cinema com poden ser la de crític o programador però que són totalment necessàries.
Durant el campus, els joves es fixen en aspectes com la fotografia, la interpretació o el punt de vista de cada curtmetratge i així acaben programant continguts interessants per a persones de la seva mateixa edat.
El codirector del Most, Manel Balaguer, també estava present en la primera sessió del Campus Brot i destacava com de satisfactòria va ser la darrera edició d’aquest esdeveniment i això els ha fet fer un pas endavant enguany amb la innovació d’una quarta sessió.
Divendres després de l’acte de presentació, els joves començaven amb la primera sessió de visionat i després anaven a la gala del vi per veure la pel·lícula inaugural de la secció Collita. Dissabte feien un esmorzar de grup i després, durant tot el matí, un taller d’experimentació audiovisual, a la tarda tenia lloc el segon visionat de curtmetratges i diumenge es tancava la programació amb uns col·loquis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: