Dijous, 28 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Consell Comarcal alerta sobre campanyes enganyoses de revisió d’instal·lacions de gas butà

El Consell Comarcal alerta sobre campanyes enganyoses de revisió d’instal·lacions de gas butà

L’Oficina de Consum de l’ens comarcal rep de manera habitual queixes i denúncies, darrerament relacionades amb irregularitats en els serveis de revisió de les instal·lacions de gas butà.

L’Oficina de Consum del Consell Comarcal de l’Alt Penedès rep sistemàticament consultes relacionades amb els serveis de revisió de les instal·lacions de gas a domicili, i darrerament ha detectat pràctiques irregulars, manca d’informació i possibles fraus en les revisions de les instal·lacions de gas butà a la comarca.

Per aquest motiu, l’Oficina de Consum llança un nou avís a la ciutadania perquè tinguin en compte alguns consells. La revisió de les instal·lacions receptores de gas butà, obligatòria cada 5 anys, la pot realitzar qualsevol empresa instal·ladora autoritzada. En acabar la revisió, l’operari haurà de lliurar un certificat a la persona titular de la instal·lació i haurà de col·locar un adhesiu que acrediti el nom de l’empresa i la data de la revisió.

És recomanable demanar diferents pressupostos, perquè el preu de la revisió és lliure, i cal desconfiar de les visites inesperades de persones que venen a fer la revisió de la instal·lació del gas si no s’ha contractat prèviament aquest servei. No és obligatori contractar un servei de manteniment anual, ni canviar el tub flexible abans de la data de caducitat (impresa en el mateix tub), ni canviar el regulador si està en bon estat. Tots aquests serveis i elements s’hauran de pagar a part del preu de la revisió.

Les persones que tinguin qualsevol dubte es poden adreçar a l’Oficina Comarcal de Consum del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: