Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A presó l’autor de nou robatoris amb violència i intimidació en menys d’un mes a Vilafranca

El jove, amb 11 antecedents policials, utilitzava la violència i la intimidació amb les víctimes i es va resistir activament a la seva detenció posant en perill la seguretat dels agents.

Agents dels Mossos d’Esquadra de Vilafranca van detenir un home de nacionalitat belga, de 24 anys, com a presumpte autor de tres delictes de robatori amb violència i intimidació a la vila. Els investigadors van aconseguir relacionar l’arrestat amb sis robatoris amb violència i intimidació més i un delicte de lesions.
La investigació es va iniciar a finals del mes d’octubre, concretament la matinada del diumenge 20 d’octubre, quan els investigadors de la comissaria de Vilafranca van tenir coneixement d’un robatori amb violència i intimidació a un jove del municipi. L’autor del robatori havia empentat la víctima contra una paret amb l’objectiu de sostreure-li el mòbil i va fugir del lloc corrents.
Uns minuts més tard, una noia va patir una estrebada de la seva bossa de mà que li va provocar unes lesions lleus.
Només uns dies més tard, concretament el 5 de novembre, els investigadors van tenir coneixement que dos joves menors d’edat van patir un robatori a la via pública, també a Vilafranca, per part d’un jove que els va amenaçar amb una navalla i va aconseguir endur-se les xancletes que un dels joves portava posades i un telèfon mòbil.
La setmana posterior, el dijous 14 de novembre, el mateix autor dels robatoris, amenaçant amb una navalla i amb l’ajuda d’un còmplice, va cometre un cinquè robatori a dos menors d’edat, cap a les 15 hores.
Només dos dies més tard, el 16 de novembre, agents de la comissaria de Vilafranca van aconseguir detenir un jove com a presumpte autor de tres delictes de robatori amb violència i intimidació, dos d’ells a menors d’edat, comesos entre les 21 hores i les 23 hores.
El presumpte autor dels fets, davant la presència policial, es va amagar en una de les aules d’un casal de joves. El jove, que en tot moment va fer cas omís a les indicacions dels agents, va mostrar una actitud agressiva i perillosa, i per tal de protegir la integritat física dels agents, el cap de torn va utilitzar el dispositiu conductor d’energia per tal d’immobilitzar i reduir aquesta persona.
Així mateix, el detingut, durant el seu trasllat va colpejar en reiterades ocasions el vidre de la finestra del vehicle i va insultar de manera continuada els agents.
Gràcies a les gestions d’investigació els agents van aconseguir relacionar l’arrestat, un jove amb 11 antecedents policials, la majoria per delictes violents, amb els robatoris investigats.
L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge de guàrdia va decretar el seu ingrés a presó.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: