Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat ha aprovat la creació de la Comissió territorial d’urbanisme del Penedès

La nova comissió supervisarà els expedients urbanístics de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, menys els vuit municipis anoiencs de la Catalunya Central.

El Consell Executiu del Govern de la Generalitat ha aprovat la creació de la Comissió territorial d’urbanisme del Penedès, que s’haurà de constituir en un termini de dos mesos i que suposa dotar de l’òrgan competent en planificació urbanística i territorial aquesta vegueria, creada el 2010.

La nova comissió supervisarà els expedients urbanístics de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, a excepció de vuit municipis anoiencs que van comunicar la seva preferència per seguir formant part de l’àmbit de la Catalunya Central.

El Departament de Territori i Sostenibilitat, de qui depenen les comissions d’urbanisme, ha impulsat, igualment, una modificació en la composició d’aquests òrgans col·legiats amb l’objectiu de «fer-los més plurals i eficients i d’augmentar la transparència en la presa de decisions», segons una nota de premsa del Departament.

Així, hi haurà «més membres designats pels col·legis professionals més directament relacionats amb les matèries d’urbanisme, habitatge i medi ambient». També s’ampliaran les vocalies designades per les associacions d’entitats locals més representatives i es garantirà, alhora, la representació de municipis amb diferent nombre d’habitants.

Finalment, es preveu l’assistència d’una persona responsable del patrimoni immobiliari de la Generalitat i també es podrà convidar a assistir a les comissions, sense vot, a veus expertes en la matèria a tractar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: