Diumenge, 23 de Febrer de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El segon aniversari de l’1 d’octubre a Vilafranca reuneix unes 1500 persones

Els organitzadors consideren que aquesta bona resposta posa de manifest que l’esperit de l’1 d’octubre continua viu i és una mostra de l’elevat suport ciutadà a la demanda d’independència.

Aquest dimarts al vespre es feia el darrer dels actes de la Segona Setmana de la República, que coincidia també amb el segon aniversari del referèndum de l’1 d’octubre. Una data, i els fets que van anar succeint al llarg de tot el dia, que ahir es va voler recordar en els diferents parlaments.

Un dels participants era l’escriptor letó Otto Ozols, que va fer paral·lelismes entre l’actual moment polític i social a Catalunya amb el que es va viure als països bàltics i concretament a Letònia. Des del seu punt de vista hi ha molts més punts en comú del que molta gent pensa o ens volen fer creure. Comentava també que l’esperit i les sensacions que ha viscut aquests dies a Catalunya l’hi han recordat el que va viure l’any 1991 al bàltic.

En l’acte d’aquest dimarts al vespre hi van participar segons els organitzadors unes 1.500 persones, desbordant les previsions. Jordi Parellada, president d’Òmnium a l’Alt Penedès, remarcava que s’havia respirat el mateix ambient d’esperança, il·lusió i lluita de l’1 d’octubre de 2017.

Esther Güell, coordinadora de l’ANC a Vilafranca, recordava que cal tenir present que el procés serà llarg, però que al mateix temps serà imparable gràcies a l’empenta i mobilització de la gent.

Tant des d’Òmnium com des de l’ANC apunten que cal estar preparats, ja que consideren que continuaran les detencions d’activistes i es mantindrà la repressió per part de l’estat. En aquest sentit animen a continuar perseverant, i a aprofitar les properes eleccions a l’estat per fer més presents els diputats independentistes al Congrés.

Programació

Ràdio Vilafranca

17:00
Mites de la cançó
Vicent Andrés Estellés i la cançó
18:30
La caixa de Pandora
Cultural del Centre de Dia de Salut Mental de Vilafranca
19:00
Corazón de Rock'n'Roll
Musical amb Josep Fleitas

Penedès Televisió

16:00
Hoquei en joc
Partit d'hoquei
18:00
Carnaval
Rua de Santa Margarida i els Monjos
20:00
En joc
Cap de setmana esportiu

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: