Diumenge, 31 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’obrirà un diàleg amb tots els actors per trobar solucions als horaris de la Fest Major

La Festa Major d’aquest 2019 s’ha viscut amb intensitat i molt bon ambient, però ha suposat un pas enrere respecte al control dels horaris dels actes tradicionals.

Han anat tard cercaviles, processons i actuació de balls i castells a la plaça de la Vila. Ja la cercavila del 29 va fer entrada tardana a la plaça, i la diada castellera va començar tard i es va allargar fins passades les cinc.
Els endarreriments es van anar mantenint amb la majoria dels actes dels tres dies principals de la festa. Amb una novena del dia 30 d’agost, que en realitat es va pronunciar el 31 d’agost, perquè l’Entrada es va fer a les 12 menys 10 minuts de la nit. I el sumum va ser la diada castellera del 31 d’agost. El protocol marca que s’ha d’acabar a les 4 de la tarda, però justament va ser a les 4 que començava. Per això les colles van optar per fer una sola ronda i pilars. Això sí, els caps de colla van expressar el seu malestar, en general per tots els horaris de la festa.
El Gabi Molero, dels Xicots, visiblement afectat demanava amb urgència un replantejament dels horaris.

Molero recordava que molts membres de les colles castelleres locals formen part també d’algun ball del seguici, amb el que els horaris en general acaben afectant a les forces dels castellers.

En la mateixa línia s’expressava el cap de colla de la Jove de Vilafranca, Bernat Costa.

Costa reclama un replantejament general de la festa.
I per part dels Castellers de Vilafranca, Toni Bach, també coincidia en la necessitat de replantejar actes i horaris pel bé de la pròpia Festa Major.

En relació a aquesta qüestió el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, ha explicat, en el transcurs del programa Casa de la Vila de Ràdio Vilafranca, que és evident que caldrà plantejar canvis i que vol obrir un procés de diàleg amb el Consell de la Festa Major, els Balls, les colles castelleres per buscar solucions consensuades. Rafecas ha apuntat que és evident que caldran canvis i que no serveix de res queixar-se cada any sense prendre decisons per trobar-hi solucions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: