Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 17a edició de l’Eco Sant Cugat se celebra amb èxit de visitants i canvis en la seva ubicació

Una altra de les novetats ha estat el plogging, una passejada pels voltants de Sant Cugat amb l’objectiu de recollir brossa.

Com és habitual, en els darrers 17 anys, l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues organitza el darrer cap de setmana de setembre la Fira mediambiental Eco Sant Cugat. La principal novetat de l’Eco Sant Cugat és que enguany ha tornat als carrers del municipi. Des de l’any 2011 la fira s’havia celebrat a la zona esportiva, però aquest any l’espai firal tornava al mig del poble. Tot i ser diumenge el dia fort, tant divendres com dissabte es van fer al municipi diverses activitats per a grans i petits, entre elles una altra novetat, el plogging per l’entorn de Sant Cugat amb l’objectiu de recollir brossa. Des de l’ajuntament, l’alcalde Jordi Ferrer, mostrava la seva satisfacció per la varietat de públic que hi ha assistit aquest cap de setmana i al qual s’ha volgut conscienciar de la cura del medi ambient.

El repte de la regidoria de medi ambient és que tot el tractat a la jornada Eco no quedi en un dia sinó que es mantingui en el temps en les accions de tothom.

El diumenge era el dia gros de l’Eco Sant Cugat amb estands i expositors de temàtiques relacionades amb el medi ambient, com les energies renovables, l’estalvi d’aigua, la mobilitat sostenible, els productors artesans agroalimentaris i les entitats i comerços del municipi. També es van programar xerrades, tallers per a grans i petits, un mercat alternatiu, una caminada matinal, una passejada etnobotànica, o una bicicletada popular, entre altres. Una de les conferències era la pronunciada per un voluntari de Greenpeace sobre els incendis forestals. La xerrada anava a càrrec de Xavier Xortó que va voler deixar clar que els incendis són la principal amenaça mediambiental del nostre país. La majoria dels gran incendis són a causa del canvi climàtic o per l’abandonament, els darrers 50 anys, del medi rural. Això provoca que tinguem boscos amb un gran potencial de combustible. El missatge que Xortó va donar en la seva conferència anava dirigit, sobretot, als governants.

Creu que els governs s’han de dedicar a gestionar el món i els boscos per acabar amb el que s’anomenen megaincendis o teraincendis, com serien els que han cremat aquest estiu a l’Amazones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: