Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP de Vilafranca demana elaborar un nou projecte pel carrer Comerç

En una roda de premsa que tenia lloc aquest dimecres al matí, la CUP ha demanat que es retiri definitivament l’actual pla urbanístic del carrer Comerç.

La formació també ha demanat que se n’elabori un de nou, aquest cop amb la participació de tota la ciutadania i els partits polítics.

Segons la CUP, l’informe de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona fet públic la setmana passada per ERC invalida gran part del projecte. Tot i que des del govern municipal s’afirma que les esmenes a projectes d’aquesta envergadura són habituals, Noel Viñas, de la CUP, defensa que aquestes són de tanta envergadura que obliguen a reelaborar el pla.

L’informe apunta que no es justifica l’increment del sostre edificable i, en aquest sentit, la CUP va més enllà defensant la creació d’un Pla Local d’Habitatge per fer polítiques socials. Segons la formació, no s’han analitzat les necessitats de reserva d’habitatge públic protegit i el govern sociovergent no ha considerat aquest tema com a prioritari.

Per altra banda, la CUP també ha destacat de l’informe que hi ha un «dèficit important d’espais lliures públics», criticant especialment la previsió de construir un aparcament de titularitat privada.

La CUP conclou que totes les al·legacions al projecte fetes per part dels partits de l’oposició i dels veïns s’han vist confirmades per la Generalitat. I que l’informe constata que el govern va actuar amb «presses electoralistes».

Amb la roda de premsa de la CUP, totes les forces d’esquerra de l’oposició ja han declarat estar totalment d’acord amb la suspensió del pla i han reiterat la necessitat de tornar a començar de zero. El futur del carrer Comerç, amb el pla actualment paralitzat, queda a l’aire fins al mes de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: