Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca s’ha sumat aquest any a la proposta ‘El Liceu a la Fresca’

El Liceu a la Fresca porta les millors òperes a diversos municipis de Catalunya amb retransmissions que permeten al públic viure l’experiència del Liceu a través d’una pantalla gegant.

El passat divendres a la nit, l’espai exterior de l’Auditori de Vilafranca va acollir la retransmissió en directe des del Gran Teatre del Liceu de l’òpera Tosca, de Giacomo Puccini. Una de les òperes més cèlebres i representades del repertori italià.

L’activitat s’enmarcava en ‘El Liceu a la fresca’, un projecte amb un fort component divulgatiu, per fer gaudir a tothom amb la immensitat de l’òpera, assistint d’una manera única, propera i informal a una funció com si es tractés del mateix Liceu. L’objectiu principal de l’activitat és desmitificar alguns conceptes associats al gènere i fer que l’òpera sigui més accessible a tothom.

El projecte es va iniciar l’any 2007 amb Òpera a la Platja, que consistia en la retransmissió, a través d’una pantalla gegant i en fals directe, de l’òpera que s’estava representant en el propi Teatre. Durant la temporada 2014-2015 aquest projecte es va fer realitat de nou, gràcies a la col·laboració de Televisió de Catalunya, i es va retransmetre ‘La Traviata’.

En aquesta iniciativa es van afegir uns quants municipis que, a través de pantalles situades a les seves places i carrers, van fer arribar l’òpera a les seves poblacions. Des de llavors la idea s’ha anat repetint i aquesta temporada, per primera vegada, l’Auditori de Vilafranca s’ha sumat al projecte operístic Liceu a la fresca, fent que cada cop més públic gaudeixi de l’òpera de manera gratuïta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: