Dijous, 12 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Núria Picas ha presentat el seu llibre ‘Ara o mai’ al cicle de tertúlies literàries

Amb un canvi d’ubicació de darrera hora a causa de la pluja, aquest dimecres al vespre continuava el cicle de tertúlies literàries, en aquesta ocasió, a l’auditori del Vinseum.

L’esportista d’ultratrails Núria Picas era la protagonista de la vetllada, que servia per comentar i aprofundir en el llibre que ha publicat amb Columna Edicions ‘Ara o mai’. Picas estava acompanyada per la periodista de Ràdio Vilafranca i Penedès TV Caterina Tallón.

Núria Picas presenta en aquesta obra un llibre de maduresa, escrit des de la serenitat de descobrir «que els fracassos arriben i que superar-los genera una gran capacitat de resiliència». L’esportista hi fa una reflexió sobre l’esport, sobre els camins que es trien a la vida i sobre «seguir els somnis i viure amb passió tot allò que s’esculli». També sobre afrontar la vida amb els seus moments clars però també amb els seus moments més obscurs. Campiona del món d’ultratrails i esportista compromesa, Picas reflexiona amb serenor sobre els últims èxits però també els fracassos que ha hagut d’afrontar en els darrers quatre anys. Com comentava abans de la tertúlia, el llibre parla, i molt, de patiment.

El llibre narra moments clau en la vida de l’esportista. Com l’expedició al Makalu, el cinquè cim més alt del món, situat a l’Himàlaia i on una pneumònia va portar-la a una situació límit.
2019-07-18-m
PICAS 2

Un altre moment cabdal és l’etapa final de la Ultra Trail del Mont Blanc de 2017, on arrossegava seqüeles de l’incident de Makalu, i a 10 quilòmetres de la meta va patir una crisi però va decidir continuar. En aquest cas, la decisió la va dur a culminar la cursa amb una èpica victòria.

El llibre també narra el ‘Home to Home’, el repte esportiu que va portar a Picas a establir un nou rècord en enllaçar dues travesses mítiques de Catalunya: Cavalls del Vent i Carros de Foc en 25 hores i 52 minuts i que van quedar recollides en el documental homònim.

El cicle de tertúlies literàries a la terrassa del Vinseum acaba dimecres vinent amb Albert Galceran i Pedro Pardo i el seu llibre ‘Els homes clàssics’. El cicle està organitzat per La Cultural Llibreria, Vinseum, Ràdio Vilafranca i la Biblioteca Torras i Bages i les tertúlies s’emeten en directe per l’emissora municipal.

Programació

Ràdio Vilafranca

04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

04:30
Parlem d'hoquei
Tertúlia d'àmbit penedesenc, amb Xavi Gonzàlez.
05:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
05:30
Pica lletres
Concurs per millorar l'ús del català, amb Clàudia Climent

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: