Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès manté una tendència positiva i continua reduint les xifres d’aturats

Tot i que l’Alt Penedès acostuma a tenir una tendència diferent a les comarques veïnes del Garraf i del Baix Penedès, respecte a l’atur del mes de juny, cal destacar que també aquest mes ha estat bo.

En concret al conjunt de la comarca s’ha reduït la xifra d’aturats en 79 persones, arribant als 5.051 aturats, el que suposa una taxa registral d’atur del 10’5%, més d’un punt per sota de la mitjana catalana. A Vilafranca el mes de juny s’ha tancat amb 2.039 aturats, 30 menys que el mes anterior. També a Sant Sadurní hi ha hagut una reducció del nombre d’aturats destacada, en concret 23 persones menys, amb un total de 485 aturats. Als Monjos hi ha 413 aturats, sis menys que el mes de maig, i a Gelida la reducció ha estat de 5 persones, amb un total de 375 aturats el mes de juny.
Fent la comparació interanual, és a dir mirant les xifres del juny de l’any passat, s’observa una moderació en la recuperació de llocs de treball. En concret a l’Alt Penedès en un any s’ha reduït la xifra d’aturats en només 51 persones.
Respecte al conjunt de Catalunya el nombre d’aturats ha baixat en 13.819 persones al juny i el mes es va tancar amb 357.272 desocupats , un 3,72% menys que al maig. És la xifra més baixa des del 2008, l’any en què va començar la crisi econòmica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: