Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dos autocars s’han desplaçat aquesta setmana a Estrasburg des de l’Alt Penedès

Coincidint amb la sessió constitutiva del Parlament Europeu, el Consell per la República va convocar una manifestació a Estrasburg aquest dimarts 2 de juliol que va aplegar milers de catalans per a demanar que no es vetés Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras com a eurodiputats.

L’objectiu era aconseguir una demostració multitudinària de suport a la democràcia i per la llibertat dels presos polítics. Un gest per a reclamar al Parlament Europeu que no permetés l’exclusió dels tres diputats catalans, que van rebre el suport de 2,3 milions de ciutadans a les urnes. Des de l’ANC de Vilafranca en feien una valoració positiva.

A més, volien aprofitar la mobilització per exigir a l’Estat Espanyol que compleixi la resolució del Grup de Treball de Detencions Arbitràries del Comitè de Drets Humans de l’ONU i que alliberi els presos polítics. Hill apuntava que el que volien era fer-se visbles.

La protesta d’Estrasburg va ser la tercera manifestació organitzada en menys d’un any i mig fora dels Països Catalans. Ja es van aplegar 45.000 persones a Brusel·les el 7 de desembre de 2017. I fa poc es va fer una mobilització a Madrid en què van participar-hi més de 120.000 manifestants, segons els organitzadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: