Dijous, 29 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dissabte va tenir lloc una passejada entre vinyes paral·lela al Vijazz amb l’enòleg Ivà Gallego

La passejada portava als assistents en una ruta pel Camí de Pacs, en una tarda que ens alguns moments amenaçava pluja. L’activitat coincidia amb els actes de la 13a edició del Vijazz.

Enmig d’un paisatge incomparable, i amb un temps que amb prou forces va respectar als assistents, dissabte es va dur a terme una passejada entre vinyes, conduïda per l’enòleg Ivà Gallego.

La passejada es va iniciar al camí de Pacs, del Balcó de les Clotes, on es va congregar una vintena de persones disposades a conèixer els majors secrets del tresor penedesenc per excel·lència: la vinya.

Aquesta activitat volia mostrar com han evolucionat els ceps i els raïms de diferents varietats presents i quines pràctiques es requereixen per a obtenir un raïm madur de qualitat. Tanmateix, la passejada coincidia amb els actes del Vijazz, que un any més han omplert la vila amb els millors maridatges de vi i música en directe.

L’enòleg Ivà Gallego feia síntesi dels aspectes principals que fan especial una activitat d’aquest tipus, que es centra, sobretot, en acostar al públic aspectes més tècnics sobre el procés previ a la verema. Una verema que, segons comentava Gallego, «porta una setmana de retard» per culpa de l’onada de calor.

Arrel de l’organització del Vijazz, la passejada intenta atreure un públic de fora del Penedès, menys coneixedor dels secrets que amaga la vinya, en comparació al que seria un públic format per gent del Penedès, més familiaritzat amb el món de la viticultura.

L’activitat va transcórrer sense cap tipus d’incident i paral·lelament als actes del Vijazz, en una tarda que va estar marcada per la incertesa climatològica, però que finalment va respectar el desenvolupament de la passejada entre vinyes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: