Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creu Roja alerta que la pobresa s’està cronificant a l’Alt Penedès

La Creu Roja ha presentat el seu balanç anual valorant les tasques realitzades i retent comptes de les accions dutes a terme al llarg del 2018.

Una de les conclusions a les quals arriben és que al llarg de l’any la pobresa s’ha cronificat. Això es tradueix en una baixada en el nombre de persones ateses, 2.598; però amb un nombre d’intervencions que es manté, 27.320. És a dir, que s’atenen menys persones però a aquestes se’ls dedica més programes.

L’entitat fa especial incís en el col·lectiu de la gent gran, que és el que ha comptabilitzat un major nombre d’intervencions, 12.420, en una comarca que defineixen com a «envellida». Creu Roja considera que és, en aquests moments, un dels col·lectius més vulnerables a nivell econòmic, però també pel que fa a la solitud en que viuen molts d’ells.

L’altre gran col·lectiu en què Creu Roja ha actuat és el dels infants, amb 5.547 actuacions, centrades sobretot amb la promoció de beques menjador. Pel que fa a les persones migrades, l’entitat ha fet 4.115 intervencions, especialment per a les que no estan presents al padró i que, per tant, no poden adreçar-se als serveis socials.

La seva tasca s’ha completat principalment en l’atenció a les dones víctimes de violència de gènere i a promoure un estil de vida saludable i sostenible. L’altre titular que es desprèn de la memòria del 2018 és que el nombre de socis i voluntaris s’ha mantingut, fet que es valora molt positivament des de l’entitat. Creu Roja, però, fa una crida per mobilitzar voluntaris qualificats de l’àmbit sanitari de cara a la propera Festa Major de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: