Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP presenta una demanda contra l’Ajuntament perquè posi el retrat del rei al saló de plens

El PP ha presentat una demanda contra l’Ajuntament de Vilafranca per exigir la presència de la imatge del rei, banderes espanyoles als edificis públics i la retirada de “símbols partidistes”.

En no tenir grup municipal, Josep Ramon, com a president de la Junta Local de Vilafranca el Partit Popular, ha presentat una demanda de recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament del municipi. La demanda reclama la presència de l’efígie del rei i de la bandera espanyola al saló de plens de la casa consistorial, així com que onegi la bandera de l’estat a tots els edificis públics. D’altra banda, els populars reclamen també la retirada de «símbols partidistes» com estelades, pancartes sol·licitant la llibertat dels polítics empresonats o llaços grocs.

L’objectiu de la demanda, segons explica Ramon, és garantir el compliment de la llei i la neutralitat de l’espai públic. L’ex regidor recorda que, durant el període electoral, es van retirar els símbols a la façana de l’Ajuntament però després han tornat a ser col·locats.

Els populars opinen que la neutralitat de l’espai públic s’ha de garantir sempre i que també és una manera d’evitar possibles conflictes.

D’altra banda, el Partit Popular de Vilafranca també ha presentat els números de la passada campanya electoral per les municipals. Miquel Tarrada explicava que van gastar uns 10.000 euros.

Els representants del Partit Popular de Vilafranca també han explicat que, tot i no ser presents al plenari municipal, seguiran treballant per la vila.

Sobre la demanda de recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Vilafranca, que va ser presentada aquest dimarts, ha estat admesa a tràmit i s’espera que hi hagi resposta al setembre. El contenciós tardarà entre un any i mig i dos anys a fixar judici i en uns dos mesos més es podria emetre la sentència, segons ha explicat Josep Ramon.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: