Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Un cor de carn’ mostra l’actualitat de la poesia medieval al cicle Paraules al Claustre i +

El cicle d’activitats relacionades amb la paraula al Claustre de Sant Francesc continuava divendres amb l’espectacle ‘Un cor de carn. Poesia i música catalanes dels segles XIII, XIV i XV’.

La poeta Dolors Miquel i el músic Marc Egea protagonitzaven aquest espectacle poètic i musical amb una tria dels textos feta per Miquel a partir del llibre ‘Cap home és visible’, la seva antologia de poesia medieval catalana. La música de l’espectacle, a cura de Marc Egea, és una selecció de danses medievals i improvisacions a partir de les mateixes, interpretada amb la viola de roda.

Egea explicava poc abans de començar l’espectacle que els poemes seleccionats segueixen plantejant temes que ens preocupen a l’actualitat.

El músic també parlava de les particularitats de la viola de roda., un instrument els orígens del qual es remunten a l’any 1.000.

El cicle Paraules al Claustre i + està organitzat pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i cada any comprèn unes 10 activitats que, des del mes de maig al mes de novembre tenen lloc al Claustre de Sant Francesc. Es tracta d’una proposta de proximitat que permet, per una banda propostes participatives en marcs inusuals i per altra una oferta cultural oberta, diversa i plural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: