Dimarts, 16 de Juliol de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un centre de dia o residència per gent gran projecte per al solar de l’Ajuntament de Torrelles

Després del procés de participació ciutadana que s’ha fet, la proposta d’un centre de dia o residència per a get gran és el que ha aconseguit més suport dels veïns que hi han participat.

Dissabte va finalitzar el termini de votació de la consulta ciutadana als veïns de Torrelles per decidir l’ús del solar i l’estructura que hi ha al costat de l’Ajuntament.

La consulta ha tingut una participació de 138 vots vàlids, que suposa gairebé el 7% del cens per aquest procés. Un procés en què es van recollir en les fases prèvies més d’una vintena de propostes d’ús per al solar i unes sessions de dinamització per avaluar i seleccionar els millors projectes que van comptar amb la participació d’unes 30 persones.

La cessió o venda del terreny per ubicar-hi un centre de dia o residència per a la gent gran ha estat l’opció preferida per la ciutadania, amb 46 vots, només un més que la construcció del centre polivalent, que en va obtenir 45. El centre mèdic va ser la tercera opció més votada, amb 39, i l’enderroc de l’estructura per destinar el solar a espai públic va aconseguir 8 vots. L’Ajuntament de Torrelles de Foix es va comprometre a treballar per la proposta escollida per la ciutadania i cercar el suport i els ajuts necessaris de les altres administracions i el sector privat.

Al llarg de tota la setmana, les persones empadronades al municipi majors de 16 anys van poder participar dipositant la butlleta de participació a l’urna instal·lada a les oficines municipals, o també van poder votar a través de l’aplicació mòbil municipal Comunicat-i.

El govern de Torrelles valora positivament aquesta primera experiència formal de participació ciutadana al municipi i obre la porta a impulsar nous processos en el proper mandat.

Enquesta

La privatització de les transmissions castelleres em sembla...

Programació

Ràdio Vilafranca

22:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
Casa de la Vila
Joan Manel Montfort

Penedès Televisió

22:30
Va de castells
Informació castellera amb Sergi Ansón i Pep Ribes
23:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
23:30
Músics d'aquí
Manel Cervera - director de coral

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: