Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha projectat a Vilafranca el documentat ‘El fil rosa’

El 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, també conegut com a dia de l’orgull gai.

Arreu s’organitzen esdeveniments per part dels col·lectius homosexuals de forma pública per a instar per la tolerància i la igualtat de les lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals, intersexuals, queer i altres orientacions sexuals o identitats de gènere socialment marginades i oprimides. A Vilafranca aquest dijous s’ha projectat a l’auditori del Vinseum el documental “El Fil Rosa: Memòria dels moviments LGTBI”. El documental repassa la història dels moviments LGTBI a la ciutat de Barcelona, partint dels anys previs a la convocatòria de la primera manifestació del Front d’Alliberament Gai de Catalunya, el 26 de juny del 1977.
El seu director és João França.

Acompanyava al director el co-guionista, Adrià Rodríguez.
L’acte comptava també amb el professor vilafranquí, Eloi Biosca, que remarca que és important que els propis col.lectius protagonistes relatin la seva història.

Abans de la projecció la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, va llegir un manifest sobre el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI.
Arroyo destaca les lluites i els drets aconseguits en 40 anys, però també alerta del sorgiment de partits polítics d’extrema dreta.

El documental “El Fil Rosa” és ’un projecte impulsat per la Fundació Periodisme Plural, el Centre d’Estudis sobre Moviments Socials de la Universitat Pompeu Fabra i la cooperativa Bonobo Films amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: