Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fundació Pinnae i la Inglada Via impulsen uns apartaments amb serveis per a gent gran

El projecte s’ha presentat aquest dijous a les instal·lacions de Pinnae, amb l’acompanyament de responsables de la Fundació Inglada Via que serà qui s’encarregarà de gestionar aquesta apartaments.

El president de la Fundació Pinnae, Martí Solé, ha explicat la voluntat de rehabilitar un edifici al carrer de Sant Bernat de Vilafranca per fer-hi una quinzena d’apartaments dobles que disposaran d’alguns espais comuns i sense barreres arquitectòniques adreçats a persones majors de 65 anys que puguin ser autònomes. Es tracta d’uns habitatges de lloguer, que estaran adaptats a les necessitats dels usuaris i que els donaran un seguit de serveis. En aquest sentit hi haurà un professional les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, a la recepció per donar resposta a les necessitats que puguin sorgir o atendre qualsevol incidència.

Així, i gràcies a la gestió que en farà la residència Inglada Via, s’oferirà serveis com infermeria, fisioteràpia, psicòleg, treballador social i animador sociocultural.

Martí Solé remarcava la voluntat que sigui un espai pensat per a la gent gran i que permeti donar una resposta a la mancança actual de places de residència per a la gent gran. I més tenint present l’augment de l’esperança de vida que fa que la població envelleixi.

Una dada que refermava la directora tècnica de la Fundació Inglada Via, Marga Padullés, explicant que l’any 2018 la mitjana d’edat dels seus residents era de 90,5 anys.

Des de la Fundació Inglada Via l’aportació al projecte és oferir un plus de suport als usuaris d’aquests pisos tutelats. Ampliant els serveis que es donen a la gent gran, anant del Centre de Dia, a la Residència passant per aquests apartaments tutelats. La voluntat és poder ajustar l’oferta a les necessitats de persones que no necessiten estar en una residència, però sí un cert suport a la seva autonomia vital.

Apuntava també què, en cas que les persones que viuen en aquests apartaments perden autonomia i són més dependents, tindran prioritat d’ingrés a la residència Inglada Via.

El projecte ja es troba definit, i la previsió és que sigui una realitat en poc més de 20 mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: