Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum celebra el Dia Internacional dels Museus amb un cap de setmana replet d’activitat

El 18 de maig se celebra arreu del món el Dia Internacional dels Museus.

Una cita que suposa, per al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, un dels moments àlgids del calendari, en el qual reuneix les seves activitats habituals amb altres iniciatives creades especialment per a l’ocasió. A banda d’obrir les portes de l’equipament de forma gratuïta, tant dissabte, de deu del matí a la mitjanit, com diumenge de deu a dues, i oferir diverses visites guiades, el Vinseum proposa una àmplia varietat d’activitats que segueixen els lemes del DIM d’enguany: Els museus com a eixos culturals i El futur de la tradició. En aquest darrer concepte entraria la nova exposició ‘Les arrels del nou museu’, que transformarà la darrera part de l’exposició permanent del museu tot anunciant el seu futur.

L’exposició ‘Les arrels del nou museu’ serà inaugurada divendres a les vuit del vespre. Dins del DIM també s’ha programat ‘El petit congrés’, que tindrà lloc el divendres amb la participació d’algunes de les escoles de primària que formen part del programa Escola Amiga. En col·laboració amb el Club de Còmic de la Biblioteca Torras i Bages, dissabte al migdia hi haurà la conferència vermut de Joan Manuel Soldevilla ‘Les metamorfosis de Tintín; de les vinyetes als museus’. I, a la tarda, a dos quarts de cinc, hi ha prevista una visita al Vinseum amb Mas Albornà titulada ‘I tu, com ho veus?’.

La música també serà present al DIM amb el concert del Jazz Club Vilafranca protagonitzat per David Pastor, que tindrà lloc també dissabte a dos quarts de nou del vespre. Pel diumenge s’ha programat un taller familiar titulat ‘Mireu com vola el sireni’, a les onze, i una nova visita a les reserves del Vinseum, en aquesta ocasió al nou laboratori de restauració de Cal Berger, a les dotze. La celebració s’allargarà fins al 23 de maig a les set de la tarda, quan hi ha prevista la conferència dels arqueòlegs Jordi Amorós i Imma Mesas ‘La necròpolis de Cal Pa i Figues’.

La presentació de la programació del DIM va tenir lloc aquest dimarts al Vinseum i va comptar amb la presència del regidor de Cultura Raimon Gusi, qui va destacar que el museu afronta un moment en què s’ha preguntar que serà en el futur.

Tota la programació del DIM es pot consultar a la pàgina web del Vinseum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: