Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC aposta per mantenir les línies de treball centrades en les persones en el proper mandat

Tot i reconèixer que els resultats no han estat els que esperaven i que potser no han sabut fer arribar el seu missatge, sí consideren que cal continuar posant les persones al centre de la política.

L’equip de Vilafranca en Comú ha volgut fer balanç públicament dels resultats de les eleccions municipals del passat diumenge. El regidor Ramon Arnabat, acompanyat de la número 2 a la llista, Montse Romagosa, i la resta del seu equip, ha volgut agrair a les 1.391 persones que els van votat la confiança dipositada en la seva candidatura. Romagosa explicava que dilluns al vespre van fer una assemblea per valorar els resultats. Evidentment, deia, no han estat ni els que volien no els que esperaven.

Per Ramon Arnabat, malgrat tot, la campanya ha servit per posar en el debat diversos temes que s’han treballat des de Vilafranca en Comú com ara la biblioteca, la millora urbanística i l’espai públic, la ciutat passejable, l’atenció a la gent gran, la participació ciutadana, l’habitatge digne i assequible, la casa de l’hospitalitat, la transició energètica, o el pla de rescat social i d’impuls econòmic.

Arnabat recordava que s’havien quedat a 59 vots d’aconseguir el segon regidor, però al mateix temps havien perdut: 500 vots, i això vol dir que la ciutadania no els ha fet confiança. Tampoc ha estat possible un canvi en el govern municipal i la conformació d’un govern d’esquerres. Tot i que els resultats permeten diverses majories.

Des de VeC es comprometen a seguir treballant per transformar i millorar Vilafranca posant a les persones al centre de l’acció municipal.

Arnabat ha remarcat que seguiran defensant la participació ciutadana, la feminització de la política i la transversalitat en l’acció municipal. I, sobretot, el concepte que l’ajuntament sigui per tothom.

Per VeC hi ha diversos motius que podrien explicar els mals resultats. D’una banda, consideren que no han sabut explicar el seu projecte i fer-lo arribar a la ciutadania; i que han fet la campanya seguint els seus criteris de reduir, reciclar i reutilitzar; quan hi ha qui ha destinat molts més recursos.

Finalment Arnabat apuntava el context polític del país, que ha condicionat el vot a les municipals en clau nacional.

Dilluns vinet la militància de VeC farà una nova assemblea per plantejar el posicionament del grup de cara al ple del 15 de juny en que s’ha d’escollir l’alcalde.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: