Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un concert de piano i veu completa la primera jornada del cicle paraules al Clautre

Un concert que recollia algunes de les composicions inèdites d’algunes de les compositores vilafanquines de primers del segle XX amb obres sovint encara desconegudes.

L’auditori de Vinseum acollia dissabte a la tarda el concert que sota el títol de ‘Quatre dones i un piano’ s’organitzava dins del cicle Paraules al Claustre i + i que volia visibilitzar tot un seguit d’obres de compositores vilafranquines de finals del segle XIX i primers del XX.

Com explicava el musicòlge Joan Cuscó, la voluntat ja que la jornada inaugural del cicle se centrava en Maria Dolors Calvet i tractava la seva aportació a la música, era poder-la complementar escoltant música.

Les peces s’han trobat en els fons de les germanes Rosa i Àfrica Lara, dipositat a l’arxiu musical del Centre de Documentació de Vinseum, i que conté algunes peces inèdites i manuscrites que pràcticament fins eren completament desconegudes.

Miquel Villalba al piano, i Maria Mauri a la veu van donar cos a les peces de compositores vilafranquines com Filomena Oriol, Rosa Lara, Àfrica Lara i Maria Dolors Calvet i que sonava d’aquesta manera a l’Auditori de Vinseum.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: