Dimecres, 22 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

150 alumnes del programa + Música ofereixen un concert a l’Auditori Municipal de Vilafranca

Aquest projecte promogut des de l’Ajuntament de Vilafranca compta amb la participació de 4 escoles de la vila que d’aquesta manera apropen la música a 580 alumnes.

Aquest dijous al matí, eren un total de 150 alumnes els qui participaven en un concert conjunt a l’Auditori Municipal, davant de les seves famílies. + Música es va iniciar fa 3 anys amb l’objectiu d’acostar l’aprenentatge musical de qualitat als centres escolars. Professors de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet participen a l’aula en l’aprenentatge musical en horari escolar, al costat del mestre de música de l’escola. Aquest any són 4 escoles les escoles que hi participen: Baltà i Elias, Mas i Parera, Pau Boada i Sant Josep, arribant a un total de 580 nens i nenes de 3r a 6è de primària.

L’alcalde, Pere Regull, acompanyat de la regidora d’Ensenyament, Xell Montserrat, ha assistit al concert, mostrant la seva satisfacció per l’èxit d’aquest programa. Txell Montserrat explicava que després de 3 anys d’aprenentatge, amb professors de l’escola de música a les escoles, l’alumnat ha pogut aprendre a tocar un instrument de qualitat. El concert de dijous era l’oportunitat de mostrar a les famílies la feina que es fa en el marc del projecte,més enllà dels concerts que puguin fer les escoles per separat. I fer-ho en un marc i amb un plantejament professional a l’Auditori.

L’alcalde per la seva banda comentava que el concert era la finalització d’un cicle que va començar fa 10 anys quan des del govern municipal es va donar la importància que mereix la música, amb la posda en marxa de l’escola municipal de música M. Dolors Calvet. El programa +Música ha estat la prolongació d’aquesta voluntat. Un projecte que ja arriba a 580 nens i nenes aquest curs i que l’any vinent preveu arribar fins a 650 infants.

Els primers en actuar van ser els alumnes de 4t de l’escola Sant Josep; després van interpretar un parell de peces conjuntament amb l’escola Pau Boada. A continuació els alumnes de 6è del Pau Boada van ser els encarregats d’oferir tres peces més; en tercer lloc actuaven els alumnes de 5è del Baltà Elias; i van tancar el recital els alumnes de 6è del Mas i Parera.

En acabar el concert, es van lliurar als directors de les quatre escoles que participen enguany en el projecte una litografia realitzada per l’escola municipal d’art Arsenal per agrair i reconèixer el compromís de tot el claustre dels centres d’ensenyament en aquest projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: