Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tres centres de secundària han participat a la novena edició del projecte «Tots som regidors»

Es tracta d’una activitat que apropa els alumnes de secundària a la política municipal, a partir d’un procés de debat i l’aprovació d’una ordenança municipal de civisme i convivència.

L’objectiu és que adquireixin habilitats i coneixements de política alhora que s’eduquen en els valors del debat, el consens i la tolerància, i aprenen el funcionament de les institucions públiques. El projecte està impulsat pels instituts de Vilafranca del Penedès, amb la col·laboració de l’Ajuntament, a través dels serveis de Participació Ciutadana i Joventut.

En aquesta edició hi van participar tres centres de secundària: l’IES Eugeni d’Ors, el Milà i Fontanals i el col·legi Sant Josep i un conjunt de 4 grups aula, ja que l’Eugeni d’Ors en tenia un parell. Han estat un total de 110 estudiants i 4 professors implicats. El projecte té diverses fases i va acabar en un ple municipal dilluns a la tarda presidit per de l’alcalde i amb la presència dels regidors Aureli Ruiz, Miquel Medialdea, Mònica Hill i Francesc Oliva.

La Mariam El Hajjioui, de l’IES Milà i Fontanals valorava molt postivament l’experiència.

Els portaveus dels alumnes de secundària van fer referència a alguns dels articles de l’actual ordenança i en van expressar el seu punt de vista. Un dels articles que van comentar va ser l’article 3 del document, concretament el que fa referència als animals de companyia. Així ho exposava el Quim Solé, de l’IES Eugeni d’Ors.

En el seu parlament, l’alcalde Pere Regull va destacar que és bo que els joves experimentin la política local, que és una tasca eminentment vocacional i no professional. Al seu torn, des de la CUP Francesc Oliva va especificar que la política és el que es fa abans d’arribar al ple i els va animar a implicar-se social i políticament a la vila, per part d’ERC Mònica Hill va exposar que es tracta d’un projecte molt interessant que ajuda les joves a posar-se d’acord i als polítics a recollir la mirada dels adolescents. Per part del PSC, el regidor de Joventut Miquel Medialdea els va animar a fer servir el nou espai jove La Nau i, finalment, l’Aureli Ruiz del PdeCAT i tinent d’alcalde de l’Ajuntament els va felicitar i els va comentar que els veia com a futurs regidors del consistori.

Durant el transcurs del ple estudiantil els representants dels alumnes van aprovar la seva ordenança per unanimitat. L’acte es va retrasmetre en directe per Penedès TV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: