Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es desconvoca la vaga de Codorníu després de ratificar un principi d’acord per l’ERO

Després d’intenses negociacions davant la Inspecció de Treball aquest dilluns, la direcció de Codorníu i la representació dels treballadors van arribar a un principi d’acord.

Aquest preacord estava supeditat a la seva ratificació per l’assemblea de treballadors. Una assemblea que s’ha reunit aquest migdia i que hi ha donat el vistiplau amb 246 vots a favor i 28 no. D’aquesta manera queden desconvocades la vaga puntual prevista per aquest dimecres i la indefinida que havia de començar el 8 d’abril.
El nombre d’afectats per l’ERO proposats per la direcció, es redueix en 9, amb la qual cosa quedarà en un màxim de 70 afectats.
Pel que fa a les condicions econòmiques, s’estableix un pla de rendes per als treballadors amb 56 anys complerts i els qui compleixin 57 anys durant el present any, amb el 77% del salari net anual fins a complir els 62. El pla va millorant esglaonadament en funció de l’edat fins arribar als treballadors que durant el present any compleixin o hagin complert 60 o 61 anys, amb el 92% del salari net anual fins a complir els 63 anys. Per a les extincions de contracte, s’estableix una indemnització de 38 dies i 28 mensualitats amb un topall de 75.000 euros. A partir del moment d’aprovació en assemblea del preacord, s’obre un període de 48 hores per a possibles voluntaris que es vulguin acollir a les condicions, creant una comissió de seguiment. Així mateix, la direcció de l’empresa presenta un pla de viabilitat, constituint una comissió de seguiment.
CCOO valora positivament l’acord assolit, perquè recull bona part de les seves reivindicacions, millorant considerablement les condicions que es plantejaven inicialment per la direcció de l’empresa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: