Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vinseum acull ‘Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física’

L’exposició itinerant és una producció del Museu d’Arqueologia de Catalunya que ha comptat amb col·laboració de la Diputació de Barcelona.

‘Ossos’ apropa a les condicions de vida de les poblacions catalanes entre els segles VIII i XV a través de l’estudi de les restes d’esquelets localitzades en jaciments arqueològics situats bàsicament a Catalunya.
La inauguració es va fer divendres al vespre amb presència de la regidora Dolors Rius, el director del Vinseum, Xavier Fornos i la conservadora del Museu d’Arqueologia de Catalunya, Àngels Casanovas.
L’exposició explica com vivien i morien els nostres avantpassats de l’edat mitjana i aprofundeix en diferents aspectes de la seva vida a partir de la utilització de diverses tècniques de l’antropologia física i la paleopatologia i es distribueix per diferents àmbits temàtics.
Àngels Casanovas remarca la originalitat de la mostra i l’àmbit de la recerca.

La mostra reuneix una cinquantena d’objectes patrimonials entre esquelets, cranis, ossos d’extremitats i d’altres elements contextuals.
L’exposició es pot visitar al Vinseum fins al 16 de juny.
A l’entorn de l’exposició s’han organitzat tres activitats. La xerrada ‘La mort ens iguala, o no’, a càrrec de l’arqueòloga Núria Molist, el diumenge 12 de maig. La presentació dels primers resultats de l’excavació arqueològica de Cal Pa i Figues, amb els arqueòlegs Jordi Amorós i Imma Mesas, el divendres 24 de maig, i la conferència ‘Els ossos ens parlen’, amb l’antropòloga Núria Armentano, el diumenge 2 de juny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: