Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unes 500 persones passen per la festa de les Torrades del Pla del Penedès

La festa va començar com a un agermanament entre els pobles del Pla i Lavit i la tradició marca que s’ha de torrar pa i arengada.

El Pla del Penedès celebrava aquest diumenge la seva festa de les Torrades. Com és tradició l’esplanada situada a l’entrada del poble acollia diverses fogueres perquè la gent, mitjançant una canya, torrés pa i arengada. Tal i com explicava l’alcalde del municipi, Santi Soler, la festa va començar com a un agermanament entre els pobles del Pla i Lavit i poc a poc ha anat agafant forma al voltant de la celebració de Carnaval.

A més a més cada cop més s’està donant protagonisme a diversos establiments i comerços de la zona. És el cas del Rebost de la Iaia Alberta que gestiona la Montse Morgades. Un negoci que porta el nom de la seva mare i que vol ser un homenatge a les seves receptes de cuina. La Montse Morgades creu que la Festa de les Torrades és un esdeveniment molt positiu per als comerciants.

La regidora de cultura de l’Ajuntament del Pla del Penedès, Vanessa Gascó, feia un balanç del tot positiu d’una festa que cada any va a més.

El dia va acompanyar d’allò més i la festa va comptar amb un gran ambient, al voltant d’unes 500 persones van passar pel Pla del Penedès diumenge passat. A banda de poder torrar pa i arengada, els visitants podien tastar vins i passejar pels stands dels comerciants del poble. Com és habitual, també es van reunir a la Festa de les Torrades el Grup de Motos Històriques del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: