Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ràdio Associació distingeix amb una Menció de Qualitat el programa «Llegir per sentir»

L’espai radiofònic de Ràdio Vilafranca, conduït pel cap d’informatius de la l’emissora Josep Maria Soler, ha rebut aquest reconeixement juntament amb «El Far» de Ràdio Arenys, Ràdio l’Escala, Canal Blau, La Cala Ràdio i Delta Ràdio.

Aquest dimarts s’han donat a conèixer els guardonats d’aquests 19ens Premis Ràdio Associació, que han tornat a reflectir l’actualitat social i posen en valor els diferents accents de la llengua en una edició amb rècord de participació amb 111 candidatures presentades. Entre els guardonats també s’ha atorgat el premi al millor professional per Albert Om, el de l’Excel·lència per Jordi Basté, el Guardó 1924 per Lídia Heredia, el millor programa de ràdio local per «Connexió Local» d’IB3 Ràdio, el millor programa de ràdio per «Catalunya Migdia» de Catalunya Ràdio, el Premi a la Innovació per «Tor, tretze cases i tres morts» també de Catalunya Ràdio i el Premi a la Inclusió per «MAS Enllà» de Ràdio Banyoles.

«Llegir per sentir» és un espai de Ràdio Vilafranca que està coordinat per l’escriptor Pere Martí i presentat pel periodista, Josep M Soler que celebra enguany els 25 anys. El programa divulga setmanalment obres de literatura infantil i juvenil catalana mitjançant una entrevista a un autor o autora sobre un dels seus llibres. L’espai s’organitza amb blocs de cinc o sis setmanes dedicats a autors que han publicat en una editorial determinada. S’emet els dimecres a les 9 del vespre i els dissabtes a dos quarts de dues del migdia. Des de l’any 2015 es penja a internet i, doncs, també es pot escoltar a través de la xarxa. Un cop per setmana, un autor, il.lustrador o traductor de literatura infantil i juvenil és entrevistat arran d’una obra seva recent. Alguna vegada s’han fet programes especials, com per exemple els dedicats a revistes infantils i juvenils en català, als jocs informàtics en català, a llibres teòrics o blogs de LIJ.

En motiu del seu 25è aniversari, s’han planificat un seguit d’actes culturals. Hi haurà una matinal amb conferència i taula rodona, també es participarà en la segona edició del Vilapensa i s’organitzaran dues exposicions al Claustre de Sant Francesc, al maig i al juny. Una d’aquestes exposicions, amb el nom de 25 anys de Llegir per Sentir, comptarà amb obres originals de la il·lustradora Maria Rius.

En total hi han passat pel programa més de 500 persones diferents, 336 autors, 75 il·lustradors, 31 traductors i 67 editors, amb obra a 45 editorials, tant de grans grups com de petites, sobretot del Principat, però també d’arreu dels Països Catalans.

L’any 2003, arran dels 10 anys de programa, va estar guardonat amb el premi Atlàntida, que atorga el Gremi d’Editors de Catalunya, i l’any 2007 ho va ser amb el premi “Pàgines hertzianes” de la revista Faristol i el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil. A tots aquests reconeixements ara cal afegir-hi aquesta Menció de Quallitat que li ha atorgat enguany el jurat dels dinovens Premis Ràdio Asssociació. La gala de lliurament dels premis se celebrarà el proper dijous 25 d’abril a dos quarts de 8 del vespre a l’Auditori de l’ONCE i conduït per l’actor i humorista Pep Plaza.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: