Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La cort del rei Carnestoltes revoluciona el mercat del dissabte a Vilafranca amb les matinades

Un any més la cort del rei Carnestoltes anima el mercat setmanal de Vilafranca amb les seves matinades amb l’acompanyament de la banda de música de l’escola Maria Dolors Calvet.

Al voltant de les 12 del migdia el rei Carnestoltes 16è i primer de Vilafranca acompanyat de la seva cort va sortir des de la Plaça del Penedès cap el mercat per tal de fer les seves matinades al mateix temps que fer algunes compres de cara als àpats que han de fer aquesta setmana. És un dels actes destacats del carnaval vilafranquí, i que crida força l’atenció de les moltes persones que s’acosten al centre de la vila dissabte.

Tot just abans de començar, i mentre el rei Carnestoltes s’acabava de llevar, Lídia Romeu, tècnica de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, remarcava que enguany els actes estaven funcionament molt bé, amb molt de seguiment i gaudint d’una temperatura més agradable que els darrers anys.

També la concubina aprofitava per recordar que acostar-se al mercat és un acte que els agradava molt i que servia per fer arribar la gresca del carnaval arreu.

Durant la visita i compres al mercat, la cort del rei carnestoltes està acompanyada per la Banda de Música de Vilafranca, que aquests dies és l’encarregada de posar ritme a les sortides de Sa Majestat. Una banda, que com no podia ser d’altra manera, es vesteix per a l’ocasió. Els prop de 50 músics que la conformen es disfressen per acompanyar l’ambient festiu i de disbauxa del carnaval. Com explica el seu director, Sergi Raya, també adaptant el seu repertori per tal que sigui més festiu. En acabar la banda feia una actuació de lluïment a la plaça de Santa Maria.

Paral·lelament, a partir de 2/4 d’1 del migdia es feia un vermut electrònic a la plaça del Penedès, en aquesta ocasió amb la col·laboració de l’entitat Penedès amb Palestina. Dos dj’s punxaven música per tal d’anar animant el migdia de dissabte. Un d’ells, Oriol Giralt conegut com a dj Owntrip, explicava que començaven amb ritmes més tranquils per anar després engrescant més la gent a ballar.

L’activitat de dissabte al matí tant al mercat com a la plaça del Penedès van tornar a aplegar força gent amb ganes de viure el Carnaval vilafranquí en totes les seves expressions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: