Dilluns, 10 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Estratègia clara per poder tirar endavant els projectes PECT

La jornada d’innovació al món rural posa de relleu la importància de tenir una estratègia treballada darrere de cada projecte.

La ‘Jornada d’innovació al món rural. Una mirada a través dels projectes PECT agraris de Catalunya’, organitzada per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de les Diputacions de Tarragona, Girona i Lleida, tenia lloc divendres a la capital de l’Alt Penedès.

L’objectiu de la jornada era posar en valor el treball que es fa des de diversos indrets de la geografia catalana per innovar en el món rural, trencar el clixé de la ruralitat ancorada en el passat i mostrar un món rural que aposta decididament per la innovació. Consistia en la presentació dels diferents projectes PECT, Programes d’Especialització i Competitivitat Territorial finançats amb fons europeus, que s’estan desenvolupant en l’àmbit agrari a Catalunya.

Un dels objectius principals de la jornada era el coneixement i la posada en comú entre projectes per poder influir en les administracions catalana i europea i consolidar així les accions dels PECT. Però la trobada també va servir per posar de manifest la importància de tenir una estratègia treballada i clara rere cada projecte.

L’Ajuntament de Vilafranca va liderar i desenvolupar primer amb els fons europeus del programa Life el projecte ‘Vinyes per calor’, que busca obtenir energia a través de les restes de poda de la vinya.

Vilafranca ha continuat després en aquesta mateixa línia d’innovació i sostenibilitat amb la seva participació i lideratge en el PECT Penedès Sostenible i Saludable. Un projecte que té l’objectiu d’anar eliminant els residus químics dels productes agroalimentaris.

Els projectes PECT són entesos com una oportunitat pels territoris per revertir dinàmiques negatives i generar activitat econòmica innovadora, a través de la concertació dels actors, la participació ciutadana i la implicació dels centres de recerca i coneixement. Gairebé la meitat dels 25 projectes aprovats en la primera convocatòria de PECT estan focalitzats en l’àmbit agrari o contenen alguna actuació en aquesta temàtica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: