Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Vinseum tanca l’exposició ‘Sireni & Co’ amb la participació de Jordina Biosca

Del 14 de desembre i fins aquest diumenge, Vinseum ha acollit l’exposició de producció pròpia ‘Sireni & Co. De quan el Penedès era un mar’.

L’exposició ha mostrat una de les peces de paleontologia més emblemàtiques de la col·lecció del museu vilafranquí, el fòssil de Metaxytherium catalaunicum, també conegut com a sireni, amb una reproducció de la bèstia feta pel taller Quagga, amb Ramón López al capdavant.

L’exposició naixia amb la voluntat de visibilitzar la col·lecció de paleontologia del Vinseum, formada per prop de 5.000 registres, majoritàriament de fòssils trobats en l’àrea del Gran Penedès.
El responsable d’activitats del Vinseum, Jordi Ribas, explica que la resposta de la gent ha estat molt positiva.

A partir de l’exemplar de sireni, l’exposició explicava com era el Penedès del moment en què va viure aquest mamífer marí, fa 16 milions d’anys.

Per cloure la mostra, el Vinseum va organitzar aquest diumenge una peculiar visita guiada amb l’actriu i narradora Jordina Biosca. Biosca va fer una lectura lliure de l’exposició intentant anar més enllà de la qüestió científica i posant el sireni amb relació amb altres éssers.

L’exposició ha comptat amb diverses activitats paral·leles com el taller per a escoles ‘Fossilitzem-nos’, sortides al Parc del Foix i a l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont, o un tast de vins minerals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: