Dissabte, 28 de Gener de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cal transformar els serveis social per adaptar-los a les noves realitats

Fernando Fantova, consultor social i assessor independent, planteja la transformació dels serveis socials per tal d’adequar-se a les noves realitats socials que han canviat molt en els darrers anys.

L’edifici de l’Enològica acollia aquest divendres al matí la jornada de balanç del 2018 dels serveis socials de l’Ajuntament de Vilafranca. Una jornada tècnica per els professionals dels serveis socials municipals però que va tenir la cloenda amb una conferència conduïda per Fernando Fantova i centrada en enfocar el futur dels serveis socials.

Fantova és consultor social i assessor independent, i a Vilafranca va voler parlar dels canvis que viu i ha viscut la societat, i com afecten les necessitats de les persones i els serveis i suports que se’ls han de donar des dels serveis socials.

Fantova apuntava també que en els darrers anys el model social ha canviat molt, ja que s’ha passat d’un rol de la dona com a cuidadora de la resta de la família; a un nou model en que la dona s’incorpora al mercat laboral i on tot un seguit de innovacions tecnològiques haurien de permetre tenir una cura més universal de les persones que necessiten atenció. I els serveis socials també han d’adaptar-se a aquestes noves necessitats.

En la conferència, que ha estat introduïda per el regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament, Ramon Zaballa, també hi assistien treballadors i treballadores socials de serveis del Consell Comarcal i municipis de la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: