Dissabte, 25 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
S’ha presentat en societat el llibre ‘Avinyonet del Penedès. L’origen de la vinya’

S’ha presentat en societat el llibre ‘Avinyonet del Penedès. L’origen de la vinya’

L’obra, editada per Andana, fa un recull, en 317 pàgines, de la història, la cultura, el patrimoni i les entitats locals, amb la coordinació del Xavier Guilera.

El Centre de Dinamització Turística va acollir, el diumenge 3 de febrer, la presentació en societat del llibre «Avinyonet del Penedès. L’origen de la Vinya», promogut per l’Ajuntament d’Avinyonet del Penedès amb el
suport del Grup CASSA i la Diputació de Barcelona. L’obra, editada per Andana, fa un recull, en 317 pàgines, de la història, la cultura, el patrimoni i les entitats locals, amb la coordinació del Xavier Guilera i la col·laboració de 14 autors i dos fotògrafs representants de tots els pobles del municipi.
El llibre forma part de la col·lecció que l’editorial Andana ha dedicat als pobles de l’Alt i el Baix Penedès, i que ja arriba a la quinzena de títols.
Oriol de la Cruz, alcalde d’Avinyonet, remarcava la importància de la proposta, assenyalant que en els darrers anys han lluitat per posar al dia les infraestructures de tot el municipi, i també per progressar en el foment de la cultura i la promoció del seu patrimoni.
El relat arrenca a l’edat del Ferro i arriba fins a l’actualitat, seguint una estructura cronològica però que, al mateix temps, permet llegir cada capítol de forma independent. Des de rituals al voltant del vi de fa 2.700 anys
a la Font de la Canya, als camins de l’època dels romans, els templers al municipi, també prínceps de la reconquesta, o el moment en què el monestir de Sant Sebastià dels Gorgs era un important centre de pensament i espiritual. El llibre té un tiratge d’un miler d’exemplars i es distribuirà a les principals llibreries de Vilafranca i Sant Sadurní a un preu de 20€. Els habitants empadronats a Avinyonet poden reclamar la seva unitat, gratuïtament, omplint un formulari que s’ha distribuït pel municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: