Diumenge, 25 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La rambla ha estat el centre neuràlgic de la mobilització de la jornada de vaga general

La vaga ha estat convocada pel sindicat Intersindical-CSC i compta amb el suport d’una cinquantena de partits, sindicats i entitats sobiranistes.

A les nou del matí, s’acabaven d’instal·lar les parades del Comitè de Vaga amb cartells, material informatiu i avituallament per a totes aquelles persones que s’han anat afegint a la mobilització per la jornada de vaga general d’aquest 21 de febrer.

La vaga ha estat convocada pel sindicat Intersindical-CSC i compta amb el suport d’una cinquantena de partits, sindicats i entitats sobiranistes. La convocatòria no només persegueix la reivindicació dels drets laborals, sinó que també és una resposta al «context de pèrdua de drets socials i polítics» que els convocants consideren que s’està produint els darrers anys.

A Vilafranca, la mobilització s’ha concentrat durant tot el matí a la Rambla de Sant Francesc. Cap a dos quarts de deu una setantena de persones ha ocupat la via entre la Rambla i la Plaça del Penedès per impedir la circulació de vehicles. Efectius dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local han regulat el trànsit per evitar que la situació es compliqués. Els manifestants han anat tallant la via de forma intermitent cada cop amb més presència de gent que s’acostava a donar suport a la mobilització.

Els representants d’Òmnium Cultural Alt Penedès i l’ANC de Vilafranca es mostraven satisfets a primera hora del matí per com s’estava desenvolupant la jornada.

També destacaven que el canvi d’emplaçament, de la Plaça de la Vila a la Rambla de Sant Francesc els permetia més amplitud i una desplaçament més fàcil a l’hora de repartir els grups com a piquets informatius.

La mobilització ha comptat amb activitats com l’elaboració de cartells amb missatges reivindicatius relacionats amb la vaga, tallers per a la canalla i un concert de La fera ferotge que ha reunit un bon nombre de ciutadans i ciutadanes a la Rambla de Sant Francesc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: