Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum presenta les activitats culturals i educatives per al 2019

Aquest dimarts s’han presentat les activitats culturals i educatives que es duran a terme aquest 2019 a Vinseum.

La presentació ha anat a càrrec del responsable d’activitats del museu, Jordi Ribas, i del regidor de Cultura, Raimon Gusi. L’any estarà marcat per quatre exposicions a la Capella de Vinseum, cadascuna amb el seu programa d’activitats, i tres esdeveniments importants: el VilaPensa, el Dia Internacional dels Museus i el Most Festival. Les quatre exposicions programades per aquest any -3 de producció pròpia i 1 d’itinerant- són Sireni & Co., que exposa en valor la col·lecció de paleontologia del museu; Ossos, una mostra itinerant lligada a l’antropologia física i les troballes arqueològiques de Catalunya provinents de l’època medieval; Mercader Miret, que posarà en valor el llegat de l’artista vilafranquí Jaume Mercader-Miret que va donar documents, il·lustracions i objectes d’orfebreria a VINSEUM; i Cartografies, que mostrarà un recull de mapes diversos i heterogenis continguts al Centre de Documentació del museu.

Tres esdeveniments marcaran el calendari de Vinseum: la segona edició del VilaPensa, entre el 2 i el 7 d’abril, que estarà dedicada a la recerca de la felicitat; el Dia Internacional dels Museus, el 18 de maig, amb portes obertes i fins a les 12 de la nit. Dins aquesta setmana Vinseum presentarà una novetat en l’espai de l’Aplec de l’exposició permanent: una tria de materials de les excavacions arqueològiques realitzades en els diferents edificis de Vinseum que han estat objecte de remodelació fins ara: la Capella, el Palau Reial i Cal Pa i Figues, sota el nom Les arrels del nou museu.

Finalment, Vinseum acollirà del 7 de novembre a l’1 de desembre gran part de la novena edició del Most Festival, el Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava que es celebra anualment al Penedès i també al Priorat des de fa 3 anys.

En el vessant educatiu, Vinseum segueix dissenyant activitats a mida de les escoles de Vilafranca i comarca i augmentant la participació i fent créixer l’agenda d’activitats. Aquest 2019 ja hi ha una vintena d’escoles amigues amb les quals el museu treballa activitats específiques.

També se celebrarà la segona edició del Most Edu, projecte vinculat al Most Festival.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: