Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Estiu ple d’activitats amb 50 propostes per a joves a La Nau

Estiu ple d’activitats amb 50 propostes per a joves a La Nau

El gruix d’activitats són gratuïtes, només n’hi ha 13 de pagament i aquest està parcialment finançat

Aquest serà un estiu carregat d’activitats per a joves a Vilafranca. Del 24 de juny al 9 d’agost el Servei de Joventut de l’Ajuntament proposa una cinquantena d’activitats diferents adreçades a joves de 13 a 30 anys: formacions, experimentació cultural i artística, sortides, esports, tallers, etc.

La presentació s’ha fet aquest setmana a l’Espai Jove La Nau a càrrec de la regidora de Joventut, Montse Arroyo, del cap de servei, Ruben Calvo, i de la responsable de l’equipament, Núria Albornà.

Arroyo va explicar que les activitats, com ja és habitual, “s’han programat trimestralment i per franges d’edat, diferenciant la programació per a joves adolescents de 13 a 17 anys, de la programació juvenil a partir de 16 anys. També hi ha activitats obertes a tots els i les joves de totes les edats”.

Durant el període d’estiu l’Espai Jove La Nau ofereix una programació ampliada per donar resposta a les necessitats del jovent durant aquest període. “L’estiu coincideix amb el període de vacances escolars i per això es vol oferir un ampli ventall de propostes adreçades a la diversitat juvenil”, ha dit la regidora.

Enguany, com a principal novetat, Montse Arroyo s’ha referit a l’èmfasi que es fa amb les activitats de creació i experimentació cultural i artística, ja que aquest és un dels eixos centrals de l’espai jove. “S’ha dissenyat tota una línia d’activitats centrades en la creació artística, els Tastos d’art i creació. També es recuperen les Escenes Fresques, la programació cultural al pati de l’equipament adreçades al públic juvenil”, ha comentat.

A més a més, neix el Xalanau, que aglutina tota l’oferta d’activitats juvenils centrades en propostes d’oci alternatiu.

Tastos d’art i creació

De La Nau Espai de Creació neix aquesta proposta d’activitats centrades en la creació artística. La Nau busca convertir-se en un espai de referència per aquelles persones creadores i amb inquietuds creatives i culturals i entén la creació juvenil com una eina per a l’aprenentatge, la transformació social i la promoció del talent creatiu de les persones joves.

Els Tastos d’art i creació són activitats de diferents continguts i formats: tallers, cursos, monogràfics, activitats participatives… Al voltant de diferents disciplines artístiques: ball, pintura, dibuix, fotografia, artesania…

S’ofereixen un total de 15 tastos durant tot l’estiu: Pintem un mural LGTBIQ+ pel 28 J (+13 anys), Fusta creativa (+16 anys), Mural experience (+13 anys), Curs d’arts escèniques (13 – 17 anys), Fotografia (+16 anys), Ceràmica (+16 anys), Monogràfic de teatre, cos i cant (+16 anys), Iniciació a DJ (+13 anys), Crea la teva tote bag (+16 anys), Sexy Style – ball modern (+13 anys), Taller de batucada amb Txarango (13 – 17 anys), Cuina sense pares (13 – 17 anys), Iniciació al dibuix (+16 anys), Aprèn la tècnica de la cianotípia (+13 anys); i Arts urbanes: Iniciació al breakdance i Iniciació al rap (13 – 17 anys)

Tots requereixen d’inscripció prèvia, excepte Pintem un mural LGTBIQ+ que forma part de la programació que s’ofereix, conjuntament amb el servei d’Igualtat, per al 28J, i l’activitat participativa Mural experience que s’anirà realitzant durant el mes de juliol en diferents parets de l’espai jove de manera participativa.

Xalanau, la novetat

Xalanau és el nom que rep la proposta estiuenca que agrupa totes aquelles activitats d’estiu que tenen per objectiu passar-s’ho bé, gaudir, divertir-se… Treure el màxim suc a l’estiu tot gaudint de propostes de lleure juvenil. Totes aquestes activitats s’adrecen a joves a partir dels 13 anys, especialment al públic adolescent.

Inclou sortides en grup fora de Vilafranca, activitats esportives en diferents espais de la Vila, torneigs esportius, activitats participatives a l’espai públic, activitats lúdiques a La Nau, etc.

Són un total de 34 activitats repartides entre: Curs d’Iniciació al monitoratge en el lleure (15 – 17 anys); Mostra de final de curs de talents de La Nau: el dijous 27 de juny, de 18 – 20h; Celebrem el 28J! Dia de l’orgull LGTBIQ+;

Xalanau Sortides en grup, els divendres: Humor amarillo i Paintball; Flipping park; Esports de mar; Scaperoom Roomia; i Escalada al CEP.

Xalanau d’Esports i lleure. Els dimarts i els dijous tarda, en diferents espais de la vila: Circuit de força i coordinació; Rugby; Bingo musical; Torneig de futbol sala; Cursa d’orientació; Fem castells amb els Xicots; Atrapa la bandera; Torneig de bàsquet 3×3; Caminada nocturna; Jocs d’aigua.

3 activitats dins de la Xalanau d’Imatge personal.

12 activitats dins de la Xalanau de Joc i lleure.

Tot plegat es clourà amb la Xalanau Closing Party (+ 13 anys) divendres 9 d’agost de 18 a 20h. No cal inscripció. Gratuït.

Escenes fresques

Enguany, torna la 5ª edició de les Escenes Fresques, amb espectacles de petit format al pati de l’equipament tots els dimecres vespre de juliol, de 20 a 22h, amb dansa, música, teatre, humor, etc. És un projecte d’art i cultura emergent que té per objectiu promoure el talent de joves artistes de la zona.

Tota la informació detallada del programa d’activitats (dates, horaris, procés d’inscripció, etc.) es pot trobar a joventut.vilafranca.cat

Preus

El gruix d’activitats són gratuïtes, només n’hi ha 13 de pagament i aquest està parcialment finançat.

Places i inscripcions

Moltes de les activitats són sense inscripció prèvia, però algunes d’elles, una vintena, tenen places limitades i requereix inscriure’s prèviament per poder reservar la plaça.

Les places s’assignen per ordre d’inscripció i aquesta es realitza en línia a través del web.

Les inscripcions per aquelles activitats que ho requereixen s’obriran a partir del dimarts 4 de juny i fins el divendres 28 de juny.

Horari ampliat durant el període d’estiu

La Nau obre amb un horari ampliat durant el període d’estiu, del 25 de juny al 9 d’agost: de dilluns a divendres matins de 10 a 14h, i les tardes de dilluns i dimarts de 17 a 21h i de dimecres a divendres de 17 a 22h.

Del 12 d’agost al 4 de setembre estarà tancat per vacances.

A banda de la programació especial d’estiu, La Nau segueix oferint els seus serveis habituals: espai de trobada jove, cessió d’espais, espai d’estudi…

Per a més informació:

Es pot enviar un correu electrònic a o un whatsapp al 636 93 54 66

També es poden seguir totes les novetats a través de les xarxes socials de Joventut Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: