Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Properament es reprendran les obres de la Casa de la FM, que han estat uns mesos aturades

El mes de febrer de l’any passat van començar les obres d’ampliació i millora de la Casa de la Festa Major de Vilafranca.

Unes obres adjudicades a la UTE integrada per les empreses Instal·lacions Parera i Construccions Jordi Riera, SL. El pressupost previst era de 735.000 euros i es preveia un termini d’execució d’obra d’un any. És a dir que el proper mes de febrer havien d’estar acabades, però ja fa mesos que les obres estan aturades. El problema és que una de les dues empreses, concretament Construccions Jordi Riera, va entrar en concurs de creditors.

En el transcurs del programa Diàlegs amb l’alcalde d’aquesta darrera setmana Pere Regull ha parlat del problema  explicant el motiu d’aquest impàs.

Regull, malgrat tot, confia que properament comencin novament les obres, perquè l’empresa que queda de les dues que eren inicialment podrà assumir les obres.

Recordem que el projecte implica l’edifici històric de la Casa de la Festa Major i també dos edificis més ubicats als números 61 i 63 del carrer de la muralla dels Vallets, que van ser enderrocats.

Es restaurarà l’edifici històric, rehabilitant-lo i adaptant-lo a les noves necessitats de connexió, al mateix temps que es construeix un edifici de nova planta al mateix carrer de la Muralla dels Vallets per ampliar l’actual museu. Els dos espais es comunicaran mitjançant un pas a la primera planta.

D’aquesta manera a la planta baixa hi trobarem la recepció, la botiga oberta i un espai d’emmagatzematge, a la primera planta hi haurà un espai diàfan que constarà de la sala d’exposicions permanents amb els elements de la Festa Major, a la segona hi haurà un espai polivalent que pot funcionar com a petit auditori, sala d’actes o sala d’exposicions, mentre que la tercera acollirà una única sala on està pensat que s’hi facin tallers, activitats per a nens o petites exposicions.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: